Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.08.2017

O schemă de transportare ilegală a produselor de tutungerie în proporții mari, din Ucraina în România, a fost dconspirată de către polițiștii de frontieră

120 mii de țigarete de contrabandă, reținute în urma aplicării acțiunilor pe linia prevenirii și combaterii criminalității transfrontaliere pe segmentul din responsabilitatea Direcției regionale SUD.

În baza unei informații operative, la data de 14 august curent, ofițerii de investigații speciale din cadrul Direcției în comun cu angajații Serviciului Vamal au acționat în punctele de trecere ”Giurgiulești-Reni” și ”Giurgiulești-Galați”. În rezultat, la linia de control pe sensul de ieșire din țară prin ptf ”Giurgiulești-Galați” a fost supus unui control minuțios un autocamion de model MAN, aflat în circulație internatională, care conform documentelor prezentate transporta țevi de metal. În timpul verificării fizice a camionului, într-un locaș special, amenajat în podeaua dublă a remorcii, echipa mixtă a depistat 6 000 pachete de țigări de diferite mărci, cu timbru de acciz ucrainesc.

Șoferul, un cetățean ucrainean de 46 de ani, a declarat că nu cunoaște nimic despre cele depistate, fiind angajat legal în calitate de șofer la firma de transport ce o deservește și urma să  transporte țevile în Bulgaria.

Din cercetările preliminare s-a constatat că țigările au fost introduse din Ucraina în R. Moldova prin contrabandă, cu eludarea controlului vamal, și urmau să ajungă pe teritoriul României, R.Moldova servind ca țară de tranzit.

La fel, conform informațiilor și probelor acumulate, în schema infracțională sunt implicați cetățeni ucraineni, care timp de o lună de zile au fost documentați, fiind stabilit rolul fiecăruia.

Toate materialele probatorii împreună cu unitatea de transport, țigările valorificate la o sumă de peste 100 mii lei și șoferul, au fost transmise angajaților Serviciului Vamal care au preluat examinarea cazului.

Polițiștii de frontieră, în limita competenței, continuă să întreprindă acţiuni ferme în vederea combaterii infracţionalităţii şi altor încălcări la frontiera de stat, anunță Departamentul Poliției de Frontieră al MAI.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus