Mare pentru toți. Prima plajă din România pentru persoane cu dizabilități

Foto: blogs.reuters.com

La stațiunea Mamaia din Constanța a fost amenajată prima plajă din România pentru persoane cu nevoi speciale.

Pe 9 august, la stațiunea Mamaia din Constanța, România a fost inaugurată prima plajă cu facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi.
Turiștii vor avea parte de rampe de acces, o grădină senzorială de relaxare și scaune mobile plutitoare. Acesta este un proiect al unei organizații neguvernamentale care vrea ca persoanele cu nevoi speciale, imobilizate, imobilizate în scaune rulante, să se poată relaxa la malul mării.

Conform libertate.ro, parcul terapeutic are două zone de șezlonguri (100 de locuri) și două zone de cearșafuri (1.000 de locuri). Potrivit proiectului, plaja pentru persoanele cu dizabilități este dotată cu rampe de acces, o scenă pentru evenimente, grădină senzorială de relaxare, punct de hidratare, două locuri de joacă, o zonă de stimulare auditivă și una de stimulare vizuală și tactilă, o alee senzorială, un atelier de olărit, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilități și un cort de prim ajutor.

Copiii, care prezintă dificultăți la nivel senzorial, vor beneficia de două zone speciale. Este vorba despre zona de stimulare auditivă, dotată cu instrumente muzicale, dar și despre zona de stimulare vizuală și tactilă, prin care vor avea posibilitatea de a experimenta lumea înconjurătoare prin cele trei simțuri.

Inițiatorii proiectului social pun la dispoziție gratuit celor care vor să se relaxeze la malul mării inclusiv trei scaune, special construite pentru a facilita accesul pe nisip și în apa mării.

Sectorul de plajă are o suprafață totală de 22.000 de metri pătrați și o deschidere la mare de 200 de metri. Accesul va fi gratuit pentru copiii cu nevoi speciale, persoanele cu dizabilități și familiile acestora.

Amintim că și în Ucraina, la Odessa sunt două plaje special amenajate pentru persoane cu dizabilități. Ambele plaje sunt dotate cu rampe ce duc direct spre mare, cabine de schimb și cabine de duș adaptate pentru persoanele cu nevoi speciale. Accesul la plaje este liber.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente