(galerie foto) Bucăți rupte dintr-o altă dimensiune. Circul din Chișinău a rămas doar amintirea unei glorii trecute

Circul-25

Circul din Chişinău a fost lansat oficial în 1981. De-a lungul anilor acesta a trecut prin mai multe perioade: momente de glorie, atunci când deţinea recordul de până la 57 de concerte pe an, dar și momente mai sumbre, atunci când timp de 10 ani pereții Circului nu au mai găzduit niciun spectacol, și asta pentru că acesta se afla în lucrări de reparație. Începând cu anul 2014, Circul din Chișinău și-a reluat activitatea, relansând spectacole de circ prin inaugurarea arenei mici. Din 2014 și până în prezent însă, situația Circului nu s-a schimbat deloc, spectacolele se organizează în aceeași sală mică, iar imaginile din interiorul acestuia, realizate de kabynet.md, par a fi bucăți rupte dintr-o altă dimensiune, unde timpul parcă s-ar fi oprit în loc.

În perioada de glorie, Circul din Chişinău era unul din edificiile care reprezinta orașul şi care dispunea de cea mai mare sală de spectacole din Republica Moldova. Circul a găzduit concerte şi reprezentaţii atât ale artiştilor autohtoni, cât şi ale celor din afara țării (Belarus, China, Finlanda, Germania, Rusia, Ucraina etc.). Dacă circurile din fostul spaţiu sovietic realizau până la 14 reprezentaţii pe an, atunci Circul din Chişinău deţinea recordul de până la 57 de concerte pe an.

După perioada de glorie, a urmat una mai puțin colorată pentru acest edificiu, din anul 2014 acesta s-a aflat în reparație timp de 10 ani. În anul 2007, Circul a fost reorganizat din întreprindere de stat în societate pe acţiuni, în care acţionarul majoritar este Ministerul Culturii, iar în 2014, după o pauză de un deceniu, la Circul din Chișinău a fost inaugurată arena mică unde au început să fie organizate spectacole. De atunci și până acum, schimbări esențiale nu s-au produs, spectacolele se fac în aceeași arenă care are o capacitate de 300 de locuri, iar sala de spectacole în formă de amfiteatru, care are o capacitate de 1900 de locuri, rămâne deocamdată doar o amintire frumoasă din perioada de glorie.

Circul-3 Circul-4 Circul-5 Circul-6 Circul-8 Circul-10 Circul-11 Circul-12 Circul-14 Circul-15 Circul-16 Circul-17 Circul-18 Circul-19 Circul-20 Circul-21 Circul-22 Circul-23 Circul-24 Circul-25 Circul-26 Circul-27 Circul-28 Circul-29 Circul-30 Circul-31 Circul-32 Circul-33 Circul-34 Circul-35 Circul-37 Circul-38 Circul-39 Circul-40

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente