18:59:13 28.03.2024
Stiri

DETALII despre CRIMA de la Ungheni: Cum a ieșit la iveală MINCIUNA părinților băiatului de 11 ani care a murit după ce ar fi fost bătut crunt de tatăl său

Social 15.08.2017 12:30 Vizualizări5803 Autor: Ziarul National
DETALII despre CRIMA de la Ungheni: Cum a ieșit la iveală MINCIUNA părinților băiatului de 11 ani care a murit după ce ar fi fost bătut crunt de tatăl său Panoramio


Un băiat de 11 ani din satul Petrești, raionul Ungheni, a decedat ieri, la câteva zile după ce ar fi fost bătut crunt de tatăl său.

Cel care a chemat salvarea a fost chiar tatăl băiatului. „Când am ajuns, salvarea era pe loc și noi am constatat decesul copilului. Mai departe poliția se ocupă”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Ludmila Țurcanu, medicul-șef al Centrului de Sănătate din Petrești.

O vecină de-a familiei victimei ne-a spus că părinții copilului decedat au mințit din start oamenii legii.

„Buhaiul lor a intrat la o vecină și a distrus niște harbuji și tatăl s-a enervat din această cauză pe băiat și l-a bătut. Și el (tatăl - n.r.), și mamă-sa le-au spus polițiștilor că băiatul a căzut din copac și a fost împuns de buhai. Chipurile, de aici i s-a tras moartea. Dar polițiștii le-au întrebat pe surorile băiatului, una mai mare și alta geamănă cu el, și acelea au spus adevărul - că tata l-a bătut”, ne-a spus femeia, rugându-ne să nu-i facem public numele.

Secretara Primăriei Petrești, doamna Lidia, spune că a auzit și ea prin sat această versiune și a adăugat că familia victimei era una obișnuită, iar mama lucra vânzătoare la un magazin. „Nu sunt bețivi, el un pic mai agresiv, dar nu au fost plângeri”, ne-a spus secretara.

Bătaia ar fi avut loc sămbăta trecută, când tatăl l-ar fi lovit pe fiu de mai multe ori cu pumnii în burtă. Micuțul a stat acasă până ieri, când și-a dat ultima suflare.

Poliția din Ungheni are altă versiune decât sătenii cu privire la motivul bătăii. Lilia Covaliov, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Ungheni, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că băiatul a fost bătut de tată pentru că acesta ar fi refuzat „să efectueze careva lucrări prin gospodărie”, iar „alte circumstanțe se stabilesc”.

„Medicul legist a stabilit că băiatul a fost lovit pe 12 august în regiunea abdomenului”, ne-a spus Lilia Covaliov.

Bărbatul a fost reținut și este cercetat penal pentru violență în familie. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la 12 la 15 ani de închisoare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md