„Preşedintele a menţionat tocmai de trei ori despre proteste. Se pare că noi nu am văzut protestele în masă organizate de şeful statului. Într-adevăr, chiar nu le-am văzut. Privatizarea hotelului Codru de către Plahotiuc am văzut. Am văzut cum Plahotniuc l-a făcut pe Dodon preşedintele său. Am observat cum au fost împărţite fotoliile ambasadorilor şi funcţia de director la Moldova-Gaz. Jumătate de an am privit showul „Botul mixt” Plahotniuc-Dodon, care a avut drept scop menţinerea la putere a mafioţilor, salvarea averilor lor. Am observat chiar că Igor Dodon a acceptat în interesul lui Plahoniuc reforma Guvernului, în pofida faptului că fracţiunea PSRM nu a avut proiectul”, a spus vicepreşedintele Platformei DA.

Potrivit lui Alexandru Slusari, Igor Dodon întotdeauna a colaborat cu Vladimir Plahotniuc.

„Imediat, după instalarea preşedintelui, noi de câteva ori l-am îndemnat să înceapă lupta împotriva regimului, dar să nu colaboreze cu el. Toamna trecută a fugit cu o fiţuică prin care spunea că este gata să mănânce pământ, dar cu democraţii nu va colabora. Democraţii doar nu sunt Plahotniuc. O promisiune în privinţa colaborării cu Plahotniuc nu a fost. La toate pretenţiile noastre omul în halatul „Preşedinte” şi clubul său de fani socialişti au răspuns că şeful statului nu are competenţele necesare pentru a lupta împotriva regimului oligarhic. Cel mai probabil că atunci când a ajuns în fruntea statului a avut în faţă o altă Constituţie”, a declarat Alexandru Slusari.

Iar acest lucru o dovedeşte şi faptul că deşi preşedintele a fost îndemnat de nenumărate ori să discute cu oamenii despre problemele reale ale acestora, ieşind la proteste, Igor Dodon nu a făcut-o.

„Noi atunci i-am spus despre protestele în masă faţă de regim. Au fost atâtea motive pentru ca şeful statului să vorbească cu oamenii. A fost legea care pune pe umerii cetăţenilor miliardul furat. A fost şi motivul reformei sistemului de pensii, represiunilor politice, corupţiei din ţară. Chiar şi motivul că Parlamentul este ilegitim. La toate acestea Ţîrdea şi Bătrâncea au răspuns că este dificil să fie organizate proteste în legătură cu aceste probleme. Din cauza acestor probleme oamenii trăiesc şi mai rău, însă preşedintele nu trebuie să îşi facă griji”, a spus vicepreşedintele Platformei DA.

„Dar acum este altceva. După cinci vacanţe, şeful statului s-a înfuriat. Dacă măcar la o bază militară va găsi o grenadă americană ruginită, atunci toţi la proteste. La Nobil câteva săptămâni nu va călca niciun picior. Cred că protestele vor începe în apropiere de reşedinţa de la Condriţa, care a fost renovată din bani fără o anumită provenienţă şi fără respectarea regulilor de achiziţii publice. După care oamenii vor merge la Preşedinţie pentru a afla cum decurge „turcorenovarea”, fără niciun acord internaţional şi fără niciun concurs. După asta, protestatarii vor merge la Dodon acasă, pentru a afla cum şi-a putut ridica aşa o casă, chiar şi în credit. Şi poate după asta, dacă vor mai fi oameni, se poate de mers şi la GBC pentru a căuta drapelul Statelor Unite”, a conchis Alexandru Slusari.