Actualitate

FOTO / Contrabandă de tip nou. 100 de mături depistate la Criva

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de frontieră, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Criva au fost găsite două legături de mături, care urmau să ajungă ilegal în Ucraina. Bunurile de contrabandă au fost reținute în această dimineață, 14 august 2017, abandonate la doar 5 metri de frontieră.

Contrabandiștii au fost reținuți după ce polițiștii de frontieră au primit o informație operativă precum că a fost văzută o căruță care se îndrepta spre frontieră. Ofițerii de investigație și inspectorii de frontieră ai SPF Criva au acționat în regiune, fiind întreprinse mai multe măsuri de verificare a teritoriului vizat. Drept urmare, în apropierea frontierei moldo-ucrainene s-au găsit 100 de mături. Din primele cercetări s-a constatat că bunurile, valorificate la peste 3 mii lei, erau pregătite pentru a fi transportate în țara vecină.

Măturile au fost ridicate și depozitate la sediul SPF Criva, până la elucidarea circumstanțelor. Totodată, polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea identificării persoanelor implicate.

Amintim că anterior au mai fost înregistrate cazuri neobișnuite de contrabandă și anume cu rochii de mireasă.

Cazul a fost înregistrat în luna aprilie 2016 la bara de ieșire din cadrul postului vamal Criva-Mămăliga. Inițial, unitatea de transport s-a prezentat la pista de control "intrare în țară" și, după efectuarea controlului de rigoare, a primit liber de vamă. Însă, la bara de ieșire din teritoriul postului vamal, unitatea de transport de model "Mercedes", cu numere de înmatriculare în Republica Moldova, a fost stopată de către inspectorii Direcției securitate internă a Serviciului Vamal. Aceștia, în baza unei informații operative, au dispus efectuarea unui control suplimentar.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *