00:37:25 17.04.2024
Stiri

Cum au trecut vama ani la rând autocarele pline cu pasageri - MITUIND vameșii

Anticorupție 14.08.2017 11:30 Vizualizări8724 Autor: Ziarul National
Cum au trecut vama ani la rând autocarele pline cu pasageri - MITUIND vameșii
Poză simbol


Cei opt inspectori vamali din cadrul Postului Vamal Leuşeni şi un angajat al Departamentului Poliţiei de frontieră, reținuți acum câteva luni, vor compărea în faţa magistraţilor sub acuzaţia de corupere pasivă.

Potrivit procurorilor, care anunță că au trimis dosarul acestora în judecată, în perioada anilor 2014 – 2016, cei nouă inculpaţi au pretins şi primit sume cuprinse între 50 şi 250 de euro de la şoferii autocarelor, care transportau pasageri peste hotarele ţării în baza carnetului Interbus.

În schimbul acestor sume, inculpaţii nu le întocmeau acestora acte de constatare a încălcărilor regulilor de transportarea pasagerilor conform carnetului Interbus şi le permiteau să-şi continue cursele. În cazurile în care în autocare erau mai mulţi pasageri decât era permis, aceştia îi înregistrau ca fiind pietoni sau pasageri ai altor mijloace de transport. De asemenea, aceştia nu încasau total taxele obligatorii la vămuirea bunurilor introduse pe teritoriul ţării.

Anterior, Procuratura Anticorupţie a mai expediat în instanţa de judecată cu rechizitoriu pentru examinare în fond cauzele penale în privinţa a altor trei inspectori vamali din cadrul Postului Vamal Leuşeni şi a unui inspector vamal din cadrul Postului Vamal Sculeni pentru acţiuni infracţionale similare.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, aceştia riscă o amendă de până la 100 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md