Corturile PL şi „santinela” menită să păzească „piatra lui Ghimpu” de preşedintele Dodon au dispărut din PMAN

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La mai puţin de două săptămâni de la instalarea unei „santinele” în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a apăra piatra instaurată prin decretul preşedintelui interimar Mihai Ghimpu, cu scopul de a nu-i permite preşedintelui actual, Igor Dodon, să „o transforme în pietriş şi, posibil, să o ducă ca dovadă că este sluga Kremlinului în Piaţa Roşie”, cele două corturi ale Partidului Liberal au dispărut. Asta deşi, la data de 3 august, preşedintele liberal, Mihai Ghimpu, promitea că 24 din 24 de ore, 7 din 7 zile, voluntari ai PL vor apăra această „piatră sfântă”.

Iniţial, în cadrul conferinţei susţinută în faţa pietrei din PMAN, liberalii au instalat două corturi, de o parte şi de cealaltă a acesteia, unde, conform promisiunilor, urmau să stea de „veghe” voluntarii liberali. „Am adus şi băieţi care practică sportul ca să nu-şi arate cineva muşchii”, declara atunci Mihai Ghimpu. La doar câteva zile însă, unul dintre corturi a fost dezinstalat, rămânând doar unul dintre ele.

Vedeţi şi: (VIDEO) PL instalează „santinelă” în PMAN ca să păzească „piatra lui Ghimpu” de preşedintele Dodon, care ar vrea s-o demoleze şi să o ducă Kremlinului

În dimineaţa zilei de astăzi însă, în preajma „pietrei lui Ghimpu” de „veghe” stăteau doar două drapele ale Partidului Liberal. Din cauza ploii sau din alte motive necunoscute la moment, şi cel de-al doilea cort a fost dezinstalat.

Amintim că, potrivit surselor „demne de încredere” ale Partidului Liberal, „în această lună, până la sărbătorile naţionale, adică Ziua Independenţei şi Ziua Limbii Române”, preşedintele Igor Dodon „vrea să demoleze această piatră, să o transforme în pietriş şi, posibil, să o ducă ca dovadă că este sluga Kremlinului în Piaţa Roşie”.

„Noi nu vom permite acest lucru”, susţinea atunci Mihai Ghimpu. „Nimeni nu este în drept să ridice mâna asupra acestei pietre. Trebuie să-i fie ruşine să facă acest lucru. Acţiunea noastră de astăzi vine să apărăm această piatră sfântă pentru că ziua de 28 iunie am declarat-o Ziua Ocupaţiei. Aici trebuie ridicat monumentul, aşa cum prevedea decretul meu”, a mai menţionat atunci liderul PL.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...