Replici acide între Shor și Sturza: Ieșirea din CALM s-a lăsat cu tensiuni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Replici acide între Ilan Shor și Ion Sturza. Primarul de Orhei răspunde fostului premier Ion Sturza, după ce acesta l-a criticat pentru ieșirea Orheiului din CALM. Într-o declarație acidă, Shor îl numește pe Sturza „biograful său personal” și îl acuză că achita oamenilor pensiile „în galoși și hrișcă”.

„De data aceasta Sturza a decis să comenteze decizia de retragere a municipiului Orhei, pe care am onoarea de a-l conduce, din Congresul Autorităților Locale (CALM). Potrivit cronicarului Ion, prin această acţiune, eu am jucat rolul unui „idiot util” pentru actuala guvernare. Aici trebuie remarcat faptul că nici una dintre remarcile lui Sturza, despre persoana mea modestă, nu se poate lipsi de această frază. Se pare că lui Ion i se pare a fi foarte de succes. Atât de mult, încât el nu are nici o dorinţă de a lucra asupra varietăţii vocabularului său ofensiv. Nici unul dintre atacurile biografului meu liber profesionist nu este lipsit de apelul retoric de a returna oamenilor aeroportul lor „furat”, scrie Ilan Shor într-un mesaj pe o rețea de socializare.

Citește și: Shor iese din CALM; Reacție dură a lui Ion Sturza

Acesta și-a continuat discursul într-un mod foarte tăios. „Cum a spus odată un evreu proeminent, acţiunea de a scrie, precum şi de a se urina trebuie făcută când nu mai poţi suporta. Poate a-ţi încurcat aceste acţiuni? Aţi vrut să vă urinaţi dar aţi scris. În același timp, sunt de acord cu Petru cel Mare, care a ordonat boierii să nu folosească serviciile persoanelor care scriu discursuri pentru „a fi vizibilă prostia fiecăruia”, a mai adăugat Ilan Shor în mesaj.

Acesta l-a acuzat pe Ion Sturza că ar fi plătit oamenilor pensiile „în galoși și hrișcă”, și a specificat că aeroportul nu este furat, ci concesionat și va reveni sub controlul statului.

Amintim că la şedinţa Consiliului Municipal Orhei de vineri, a fost luată decizia privind denunţarea acordului cu organizaţia CALM. Ilan Shor a precizat că suma de 10 mii de lei, cotizația anuală, „ar fi prea mare”.

Pe de altă parte, fostul premier Ion Sturza a replicat că Ilan Shor  joacă „rolul de idiot util pentru guvernare” și l-a îndemnat să întoarcă Aeroportul Chișinău oamenilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...