18:35:46 16.04.2024
Stiri

România oferă peste o SUTĂ de MII de euro pentru dezvoltarea acestui sector din R. Moldova

Știri 13.06.2015 08:25 Vizualizări2000 Autor: Galina Munteanu


România oferă peste o SUTĂ de MII de euro pentru dezvoltarea acestui sector din R. Moldova

România va oferi 158 de mii de euro R. Moldova pentru crearea Sistemului Integrat de Dezvoltare Durabilă a Sectorului Apicol. Un memorandum în acest sena a fost semnat astăzi de către Ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, și ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor al R. Moldova, Vasile Bâtca, directorul Agenției de dezvoltare Regională Nord, Ion Bodrug, și președintele raionului Edineț, Iuri Garas.

Prin implementarea acestui proiect se urmărește dezvoltarea unui sistem de achiziții, stocare, procesare, ambalare de produse apicole la nivel regional, valorificarea potențialului melifer din regiune prin crearea unui sistem de marketing modern. Totodată, acesta prevede consolidarea capacităților a o sută de apicultori locali privind utilizarea programelor de implementare a standardelor internaţionale de calitate în cadrul a zece seminare și a unei vizite de studiu în România. Implementarea cu succes a proiectului va permite multiplicarea lui în celelalte regiuni de dezvoltare ale R. Moldova.

„Suntem bucuroşi că expertiza românească, rezultatul propriilor eforturi de implementare a reformelor, se bucură de căutare în special într-un sector deosebit de important, precum consolidarea capacităţilor în domeniul apicol. Modernizarea producătorilor apicoli și introducerea de noi standarde de calitate aliniate la normele europene vor permite apicultorilor să beneficieze din plin de avantajele Acordului de liber schimb, aprofundat și cuprinzător dintre UE și R. Moldova”, a spus Marius Lazurca.

Inițiativa a fost pegătită și definitivată în cadrul unui proiect de twinning din domeniul dezvoltării regionale, finalizat în 2014, la care au participat, în calitate de parteneri, instituții publice din România și din Franța. Acest proiect permite asigurarea continuității și sustenabilității inițiativelor lansate de către UE și Statele Membre ale Uniunii Europene în R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md