08:48:39 29.03.2024
Stiri

Mulțumim România și Ucraina sau, după un primar, un președinte de la distanță, prin Skype

Politică 13.08.2017 12:00 Vizualizări3017 Autor: Ziarul National
Mulțumim România și Ucraina sau, după un primar, un președinte de la distanță, prin Skype


Trustia, elegii politikoase

Colesovnazadov mi-a povestit adineauri, indignat ca un dulap cu blide pe timp de cutremur că Dodon nu se poate întoarce din vacanță, fiindcă România l-a declarat non grata și nu-i dă voie să treacă cu avionul peste teritoriul geto-dacilor străbuni. Duduie feisbucul! – a strigat Colesovnazadov (informat prin fiul său ipohondru, Ruslănel). Am rămas frapat ca un zimbru autohton în fața unei porți gnoseologice, ca un academician afon în fața unui aifon, ca o republicuță îmbujorată așteptându-l pe Rogozin întors din drum cu buchetul de flori și sticla de șampanie. „S-o pornit ieri din Grecia și nu poate ajunge acasă, fașîzm sută la sută! N-are cine semna decretele statale importante!”– fierbea de mânie populară Colesovnzadov. „E de două zile în aer?”- am precizat eu. „A fost nevoit să aterizeze în Bulgaria, dar nu i se permite să treacă podul peste Dunăre. I-a scris o scrisoare deschisă lui Iohannis, pe feisbuc, foarte dură, l-a avertizat mai întâi că o să-i arăte niște raci, la iarnă, când va îngheța Dunărea, apoi a lăsat-o mai moale, a explicat că a fost înțeles greșit, că nu are pretenții teritoriale față de România, că harta pe care i-a dăruit-o Putin o s-o transmită la muzeul din Iași, apoi, peste vreo cinci ore de așteptare, s-a declarat român, apoi a recunoscut că Moldova îi România, iar el îi unionist, dar fără folos”. „Să se ducă prin Ucraina, cu vaporul!” – am propus eu. „A vrut, dar și Ucraina l-a declarat non-grata! I-a scris o scrisoare deschisă și lui Poroșenko, a cerut scuze pentru Crimeea, dar n-a primit niciun răspuns. În schimb Kliciko, i-a propus, pe Twitter, un meci de box, iar cazacii din Zaporojie i-au scris că, dacă face un pas pe teritoriul lor, îi vor aplica o procedură cu efect advers celui provocat de viagra, ca să nu se poată multiplica”.

„Cum să rămânem fără președinte? Este anticonstituțional! El a făcut promisiuni! – m-am indignat și eu proporțional. - Acum vrea să scape de ele! Sunt sigur că s–au înțeles cu Plahotniuc să ne ducă de nas. Trebuia să stea acasă, știind ce a pățit Rogozin, care, sărmanul, chiar dacă e gură spartă, nu a spus nici a treia parte din ceea ce a declarat Dodon. Umblă prin vacanțe ca o fufă de la vipmagazin, trebuie să scriem în Constituție că un președinte nu are dreptul decât la o vacanță, nu câte una în fiecare lună. Și poftim – cine o să ne conducă mai departe?”.

„Dodon a scris pe feisbuc că rămâne președinte și va comunica cu poporul prin scaip, ca Orinatu cu bălțenii și Șor cu orheienii” – ripostă Colesovnazadov care l-a votat pe Dodon în ambele tururi.

Acum stau și mă gândesc că nu e chiar atât de rea ideea unui președinte de la distanță, prin Skype. Dacă se poate la Bălți, dacă s-a putut la Orhei, de ce să nu se poată în toată republicuța? Intrăm în istoria progresului. O să fie o inovație pentru care o să ne invidieze omenirea, pe lângă faptul că economism, că nu va mai trebui să aruncăm o groază de bani pentru reparația Președinției. Mulțumim, România și Ucraina!

Al vostru nongrat, hibrisofil, Ion Buraga



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md