Explicațiile lui Guardiola pentru sumele astronomice cheltuite de City în această vară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pep Guardiola a oferit explicații, după ce Manchester City a cheltuit aproape 250 de milioane de euro în această perioadă de transferuri care încă nu s-a încheiat.

Catalanul a spus că principalul motiv pentru care clubul a făcut toate aceste investiții este reprezentat de faptul că era necesară înlocuirea mai multor jucători trecuți de prima tinerețe.

„Manchester City nu va mai cheltui la fel ca în acest sezon. Vă asigur de asta. Am avut una dintre cele mai îmbătrânite echipe din Europa. În plus, nu a mai venit un fundaș lateral de mulți ani”, a precizat managerul catalan al ”cetățenilor”, conform jurnalistului Simon Stone de la BBC.

City a cheltuit nu mai puțin de 240 de milioane de euro pentru aducerea a șase jucători.

Lista jucătorilor transferați de Manchester City în această vară în ordinea descrescătoare a sumelor în schimbul cărora au fost achiziționați:

Benajmin Mendy (de la AS Monaco), pentru 57,5 milioane de euro
Kyle Walker (Tottenham), 51 milioane de euro
Bernardo Silva (AS Monaco), 50 milioane de euro
Ederson (Benfica), 40 milioane de euro
Danilo (Real Madrid), 30 milioane de euro
Douglas Luiz (Vasco da Gama), 12 milioane de euro

Pe de altă parte, Manchester City nu le-a mai prelungit contractele și i-a lăsat să plece gratis pe mai mulți jucători de peste 30 de ani. Este vorba de:

Jesus Navas (31 de ani), revenit la Sevilla
Willy Caballero (35 de ani), ajuns la Chelsea
Pablo Zabaleta (32 de ani), ajuns la West Ham
Bacary Sagna (34 de ani), încă nu și-a găsit echipă

Lor li se adaugă și Aleksandar Kolarov (31 de ani, vândut la Roma pentru 5 milioane de euro), Fernando (30 de ani, vândut la Galatasaray pentru 5,25 milioane de euro) și Nolito (30 de ani, vândut la Sevilla pentru 9 milioane de euro), care au fost cedați însă în schimbul unor sume de bani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...