Cineaștii din întreaga țară pot participa la cele patru ateliere ale festivalului internațional de film „Moldox”

17523159_1906309522959036_8157211120087525958_n

Dați de veste tuturor regizorilor din țară! Festivalul Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială revine! De data aceasta cu 4 ateliere MOLDOX LAB, tutori de peste mări și țări și o premieră.

În perioada 23-28 septembrie, cineaștii cu experiență și cineaștii în devenire, vor avea șansa să scoată tot ce-i mai bun din ei și, în același timp, să se pricopsească cu noi cunoștințe, abilități și oameni excepționali.

Cele patru ateliere la care puteți participa sunt:

#Inspiration Workshop

CINCI DECENII DE UTILIZARE MEDIA PENTRU A SCHIMBA LUMEA, JON ALPERT
De la străzile din Chinatown la cele din Cuba, Jon Alpert ne spune povești care-i fac puternici pe oameni, luptă împotriva corupției, furnizează oportunități și acorduri egale, ne fac să râdem, să plângem și să luptăm pentru justiție.

Dezvoltare avansată a documentarului cu Melody Gilbert:  Pitch. Dezvoltare. Montaj. Proiecție. Acest workshop intensiv este un pas ideal pentru realizatorii experimentați, jurnaliști și naratori vizuali, care au deja un subiect pentru un documentar și care, ideal, au început producția.  Pe parcursul workshop-ului veți filma, scrie și monta 1-5 minute a documentarului vostru . La final proiectul vostru va fi susținut și proiectat ca parte a Festivalului MOLDOX în fața unui juriu european de directori ai industriei filmului documentar. Trei dintre proiecte vor fi selectate pentru a participa la trei workshop-uri top, de o săptămână, în Europa. Veți pleca de la Inspiration MOLDOX Workshop cu o solidă bază pentru a aplica mai departe cu proiectul vostru pentru diverse forme de finanțare internaționale. Vă rugăm să aduceți cu voi un laptop cu un software de montaj și /sau o cameră video, precum și materialul filmat pană la momentul workshop-ului.

Detalii:

Limba de predare: engleză

Termen limită pentru aplicații: 10 septembrie 2017

Acces: gratuit

Număr de participanți: 5-8

#Action Workshop

Dacă ești un activist social ai putea, mai devreme sau mai târziu, să te gândești la un film. E o unealtă puternică pentru a trezi atenție pentru cazul tău și pentru a face justiție dând voce oamenilor cu nevoi. Zilnic în activitatea ta profesională auzi povești incredibile și vezi lucruri care trebuie schimbate.  Filmul este un foarte puternic mecanism care te ajută să faci o schimbare. Accentul se pune mai mult pe videoclipurile web, virale. De asemenea vom analiza și principiile de bază ale unei povestiri emoționale. După acest workshop veți fi gata să folosiți filmul ca pe un mare debușeu nu numai pentru marketingul vostru dar și pentru a vorbi despre experiența voastră ca activist sau angajat ONG.

Detalii:

Limba de predare: engleză

Termen limită: 10 septembrie

Acces: gratuit

Număr de participanți: 10

#Exploration Workshop

Workshop-ul Exploration se adresează tinerilor dornici să exploreze mediul cinematografic și le oferă șansa să fie ghidați de către profesioniști în procesul de realizare al unui film scurt pe o temă socială care îi preocupă.

Workshop-ul are ca obiective creșterea coeziunii echipei, stimularea stimei de sine și dezvoltarea competențelor prosociale. Prin natura activităților, participanții vor dezvolta un nivel de atenție ridicat față de problemele sociale ale comunității și capacitatea de a folosi puterea poveștilor pentru a produce schimbări.

De-a lungul celor 6 zile de lucru intensiv, participanții vor învăța despre mediile fundamentale pentru realizarea unui film documentar: cameră și înregistrare de sunet, baze ale scrierii scenariului de documentar și montaj. Apoi vor aplica ce au învățat prin crearea de proiecte de grup sub ghidarea tutorilor. După etapele de producție și post-producție ale filmelor realizate, fiecare grup își va proiecta filmul în fața colegilor, după care se vor purta discuții în cadrul cărora se încurajează exprimarea părerilor constructive.

Detalii:

Limba de predare: română

Termen limită pentru aplicații: 10 septembrie 2017

Acces: gratuit

Nivel: începători

Număr de participanți: 15

#Women Filmmakers Workshop 

Acest workshop include feedback despre și pentru dezvoltarea propriului proiect documentar, exerciții practice pentru a-ți găsi vocea personală(folosind echipament personal), vizionarea și discutarea filmelor și construirea de rețele.

Importanța creșterii numărului de femei povestitor și a personajelor feminine nu trebuie subestimat. Prin excluderea părții feminine a poveștii(istoriei) te adresezi doar unei jumătăți de populație, lăsând cealaltă jumătate neauzită.

Vino cu aparatul de filmat sau cu un telefon smart și un laptop cu un program de montaj.

Detalii:

Limba de predare: engleză

Termen limită pentru aplicații: 10 septembrie 2017

Acces: gratuit

Număr de participanți: 7

Mai multe detalii despre ateliere și cum să participați, aflați aici.

20770152_1965995423657112_5943716645616036479_n

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente