Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.08.2017

A fost extinsă perioada de depunere a dosarelor pentru Competiţia „Moldova Eco Energetică” până pe 25 August

A fost extinsă perioada de depunere a dosarelor pentru Competiţia „Moldova Eco Energetică” până pe 25 August

Agenția pentru Eficiență Energetică a extins perioada de înscriere la Competiţia Moldova Eco-Energetică până pe 25 August curent. Astfel, doritorii de a participa la cel mai mare concurs național de premiere a iniţiativelor de succes în domeniul  eficienței energetice și valorificării surselor de energie regenerabilă, pot depune dosarele în următoarele 18 zile.

Doritorii de a participa la competiție urmează să completeze un dosar-tip de participare  şi să îl remită electronic pe moldovaecoenergetica@aee.md sau în plic pe adresa: Chişinău, str. Alecu Russo 1, bloc A1, et. 10, Agenţia pentru Eficienţă Energetică, cu indicarea categoriei la care concurează. Dosarele completate vor putea fi remise la adresa de email:, în perioada 10 martie – 05 august.

La Concurs pot aplica beneficiarii tehnologiilor ce utilizează sursele de energie regenerabile, proiecte de eficiență energetică, idei de afaceri în domeniul surselor regenerabile, inovații ale tinerilor, inițiative de comunicare și educaționale, precum și promotorii tehnologiilor eco-responsabile.

În premieră, în acest an, a fost introdusă o categorie nouă – „Sisteme combinate”, la care pot fi depuse proiecte ce îmbină diverse tehnologii de utilizare a surselor de energie regenerabilă și creștere a eficienței energetice, la același obiectiv. Totodată, va fi decernat și „Premiul publicului”, care va fi ales prin vot pe site-ul competiției www.mee.md. Pe același site pot fi găsite informații suplimentare privind procedura de aplicare, categoriile concursului, formularele de aplicare, etc.

„Concursul este deschis pentru instituţiile publice, reprezentanţi ai sectorului privat, ONG-uri, fundații, grupuri de iniţiativă, mass media şi persoane fizice care au realizat cu succes iniţiative notabile, inovative şi ambiţioase în sectorul energiei regenerabile şi eficienţei energetice. Participanţii vor putea aplica la cele trei componente anunțate: Istorii Eco Responsabile,  Tehnologii Eco Responsabile și Idei  Eco Responsabile.”, a declarat directorul interimar al Agenție pentru Eficiență Energetică, Dragoș Pidleac. 

Pentru ediţia din 2017, vor fi considerate eligibile proiectele depuse la componentele Istorii Eco Responsabile și Tehnologii Eco Responsabile, implementate până la depunerea dosarului la concurs. 

Câştigătorii vor fi anunţaţi şi premiaţi în cadrul Ceremoniei de Premiere Moldova Eco Energetică.  Și vor fi recunoscuți promotori ai sectorului eco-energetic, fiind o sursă de inspirație pentru doritorii de a se alătura consumului de energiei sustenabilă.

Competiţia Moldova Eco Energetică este organizată de Ministerul Economiei și Agenția pentru Eficiență Energetică. Competiţia este realizată la iniţiativa Proiectului Energie şi Biomasă în Moldova, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Pentru mai multe informaţii, contactaţi:

Ion Guma, Specialist în Comunicare Relatii cu Mass Media Agenția pentru Eficiență Energetică, Tel: 0 22 499 444 (extensie 7), (+373 69) 921 048, e-mail: ion.guma@aee.md 

Ina Prisăcaru-Zglavuţă, Specialistă în comunicare, Proiectul Energie și Biomasă în Moldova, Tel.: (+373 22) 839 985, e-mail: ina.zglavuta@undp.org

 
 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus