Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
10.08.2017

Guvernul Germaniei oferă circa 2 mln de euro pentru învățământul profesional din țara noastră

Guvernul Germaniei oferă circa 2 mln de euro pentru învățământul profesional din țara noastră

Guvernul Germaniei oferă circa 2 mln de euro pentru reforma structurală a învățământului profesional tehnic din Republica Moldova. Suportul este acordat în cadrul unui proiect de dezvoltare ce are drept obiectiv general îmbunătățirea politicilor şi a cadrului instituțional pentru a dezvolta învățământul profesional tehnic dual. În acest context, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca a discutat cu reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) despre activitățile realizate și prioritățile proiectului.

"Avem o experiență bună în realizarea proiectelor de dezvoltare regională cu susținerea Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei. Mulțumim poporului german pentru că ne ajută să ne construim viitorul acasă. Sunt sigur că va fi un proiect de succes", a menționat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca în dialogul cu reprezentanții GIZ.

Totodată, ministrul Vasile Bîtca s-a interesat de activitățile realizate până în prezent, în contextul acordului de implementare pentru Proiectele de Cooperare Tehnică, încheiat între Ministerul Educației al Republicii Moldova, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) al Republicii Moldova și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în luna iulie a anului curent.  

Astfel, oaspeții au comunicat că au analizat actele necesare, au colectat informații și au elaborat o bază de date a agenților economici pe sectoare și sub-sectoare, cu referire la resursele umane, inclusiv un expert internațional a analizat cererea producătorilor agricoli, ofertei educaționale, a meseriilor și specialităților prioritare.

Conform proiectului până la finele anului 2017, Centrele de Excelență din subordinea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului vor beneficia de suport în elaborarea planurilor de învățământ, curriculum-ului și a planului de pregătire practică la meseriile cu program dual. De asemenea, maiștrii-instructori parteneri duali ai agenților economici vor fi instruiți în cadrul seminarelor tematice, precum și va fi realizată o campanie de promovare  a meseriilor cu program dual.

Costul total al proiectului constituie circa 2 mln de euro, bani ce sunt oferiți de Guvernul Germaniei prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus