06:02:46 18.04.2024
Stiri

Un europarlamentar este INDIGNAT de faptul că instanțele de judecată din R. Moldova nu-i permit lui Ilan Șor să meargă la Bruxelles

Politică 10.08.2017 16:30 Vizualizări1498 Autor: Ziarul National
Un europarlamentar este INDIGNAT de faptul că instanțele de judecată din R. Moldova nu-i permit lui Ilan Șor să meargă la Bruxelles


Europarlamentarul Fulvio Martusciello, membru al Partidului Popular European, s-a arătat indignat de faptul că instanțele de judecată din R. Moldova nu au acceptat ca liderul Partidului „Șor”, primarul de Orhei, Ilan Șor, să întreprindă o vizită la Bruxelles.

Un mesaj în acest sens a fost postat pe pagina de Facebook a europarlamentarului. „Sunt extrem de trist și dezamăgit de situația creată în jurul lui Ilan Şor, președintele Partidului politic „Şor” și primarul orașului Orhei! Mai mult decât atât, sunt extrem de indignat să primesc știrile și răspunsul oficial din Moldova precum că, Ilan Şor nu poate să viziteze Bruxellesul la invitația mea, deoarece avocații săi nu au primit răspunsul pozitiv cu privire la acest aspect din partea instanţei de judecată”.

De asemenea, Fulvio Martusciello face referire la faptul că această „decizie incorectă a instanţelor de judecată” din R. Moldova nu se încadrează în normele democratice europene şi „împiedică în mod vehement activitatea liderului politic şi a întregului partid”.

Deputatul Parlamentului European a mai adăugat că intenţionează să viziteze foarte curând R. Moldova, deoarece vrea să aibă o discuţie complexă cu liderul Ilan Şor, în special ce ține de constrângerile la care este supus şi limitarea în acţiuni, se arată într-un comunicat remis de Partidului „Şor”.

„Planific să vizitez Moldova și personal pe Ilan Şor foarte curând! Trebuie să înțelegem ce se întâmplă acolo”, a conchis Martusciello.

Amintim că, Ilan Şor a fost invitat de deputaţii europeni, în perioada 10 - 13 iulie curent, pentru a efectua o vizită de lucru la Parlamentul European. Aceștia urmau să discute cu primarul de Orhei cazul său, dar și activitățile promovate în calitate de lider politic, situația politică din țara noastră, precum și alte subiecte de colaborare europeană, se mai arată în comunicatul partidului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md