Caz șocant la naționala Iranului: Doi jucători au fost excluşi din lot, după ce au jucat împotriva unei echipe israeliene

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fotbaliştii echipei Panionios, Ehsan Haji Safi şi Masoud Shojaei, au fost excluşi din naţionala Iranului pentru că au acceptat să joace împotriva unei formaţii din Israel la nivel de club, în preliminariile Ligii Europa, informează L’Equipe.

Ehsan Haji Safi, în vârstă de 27 de ani, are 84 de selecţii în echipa Iranului, iar Masoud Shojaei, 33 de ani, are 70 de selecvţii.

Ministerul iranian al Sporturilor a anunţat excluderea din naţională a celor doi jucători, aceştia încălcând o interdicţie decisă de autorităţi.

Cei doi fotbalişti au refuzat să joace în iulie prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Europa, cu Maccabi Tel-Aviv, însă au evoluat în partida retur, săptămâna trecută, în Grecia.

Israel şi Iran nu au relaţii diplomatice, iar autorităţile de la Teheran consideră că participarea la un eveniment sportiv împotriva israelienilor echivalează cu recunoaşterea acestui stat şi abandonarea cauzei palestiniene.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...