Majoritatea germanilor, mulţumiţi de activitatea lui Merkel. Totuşi, numărul acestora scade în ajunul alegerilor în Bundestag

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cancelarul german Angela Merkel se bucură de susţinerea majorităţii concetăţenilor săi însă, în ultimele luni, nivelul de susţinere a acesteia a scăzut, arată rezultatele celui mai recent sondaj realizat de institutul Infratest Dimap, desfăşurat pentru postul de televiziunbe ARD.

Potrivit rezultatelor, 59% dintre respondenţi au răspuns pozitiv la întrebarea dacă aprobă sau nu activitatea lui Merkel. Totuşi, luna trecută, rata răspunsurilor pozitive a fost de 69%.

La rândul lor, 33% dintre respondenţi îl susţin pe liderul social-democrat Martin Schulz.

Nivelul de încredere acordat Guvernului Republicii Federale Germania la fel a căzut în ultima lună, cu 8%. Astfel, doar 47% dintre respondenţi s-au arătat „mulţumiţi” sau „foarte mulţumiţi” de activitatea guvernului german.

Pe lână asta, respondenţii i-au numit pe cei care, în opinia lor, ar trebui să fie viitorul cancelar german. Puţin peste 50% dintre intervievaţi au spus că şi-ar da voturile pentru Merkel, dacă cancelarul german ar fi ales prin vot direct, în timp de 30% şi-ar dori să-l vadă în această funcţie pe Schulz.

Sondajul a avut loc în ajunul alegerilor în Bundestag, stabilite pentru luna septembrie curent.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...