Fost jucător al Barcelonei, acuzat că ar avea legături cu traficanții de droguri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Legendarul fotbalist mexican Rafael Marquez se numără printre cele 22 de persoane sancționate pentru presupuse legături cu o organizație care se ocupă de traficul de droguri, a anunțat Trezoreria Statelor Unite miercuri, conform Associated Press.

Pe lângă fotbalistul de 38 de ani care evoluează în prezent la clubul Atlas din Guadalajara, printre cele 22 de persoane se află și liderul unei benzi de tip ”nortenos” afiliată organizației infracționale ”Nuestra Familia” din nordul Californiei, care se ocupă cu distribuția drogurilor în închisori și în comunități.

Trezoreria SUA a mai anunțat că urmează să sancționeze și alte 43 de entități mexicane, inclusiv un club de fotbal și un cazinou.

Aceste sancțiuni au fost dictate în urma unei investigații întinse pe durata mai multor ani realizate asupra organizației care se ocupă cu traficul de droguri și care ar fi condusă de Raul Flores Hernandez.

”Raul Flores Hernandez a operat timp de mai multe decenii, datorită relațiilor sale cu alte carteluri și a faptului că s-a folosit de alte persoane pentru a masca investițiile sale ilegale în producerea de droguri”, a declarat directorul Biroului pentru Controlul Activelor Externe.

Sancțiunile constau în înghețarea tuturor activelor americane ale respectivelor persoane și entități și în interzicerea de a face afaceri cu cetățenii americani.

Ajuns la 38 de ani, legendarul Rafa Marquez este în continuare un fotbalist important în Mexic. Fundașul central care a evoluat, în trecut, pentru Atlas (1996-1999), Monaco (1999-2003), Barcelona (2003-2010), New York Red Bulls (2010-2012), Leon (2013-2014) și Verona (2014-2015) este în continuare căpitanul echipei naționale. În 2016, după doar un an în Serie A, el a revenit la clubul de pe Jalisco, la care s-a format.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...