Londra testează iluzii optice pentru a determina maşinile să reducă viteza

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Londra a venit cu o soluţie ingenioasă la problemele ridicate de şoferii care merg cu viteză prea mare prin oraş. Este vorba de „magie”. Pentru a-i face pe conducătorii auto să apese pedala de frână, autorităţile se folosesc de iluzii optice. Acestea fac parte dintr-un program pilot.

Desenele le dau senzaţia şoferilor că în faţă se află limitatoare de viteză. Ideea este una isteaţă. Nu sunt folosite alte resurse decât vopseaua pentru a realiza aceste „limitatoare”, iar poluarea este redusă. Se ştie că maşinile diesel emit cu 40% mult mai multe noxe atunci când trec peste limitatoarele standard, potrivit go4it.ro.

Londra nu este singurul oraş care aplică idei neconvenţionale pentru a îmbunătăţi traficul. Anul trecut, un oraş din India a realizat treceri de pieteni care de la distanţă arătau ca nişte obstacole.

Mai mult, Singapore a început să testeze o stradă, cu o lungime de 100 de metri, care străluceşte în întuneric. Dacă ideea funcţionează, proiectul va fi extins pe un coridor de 24 de kilometri. Aceste străzi i-ar putea ajuta pe oameni să ajungă mai repede acolo unde doresc şi astfel să fie fluidizat traficul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...