15:17:27 25.04.2024
Stiri

VIDEO, UPDATE // Fostul ministru Iurie Chirinciuc, CONDAMNAT la un an și patru luni de închisoare cu SUSPENDARE

Anticorupție 09.08.2017 17:30 Vizualizări3479 Autor: Ziarul National
VIDEO, UPDATE // Fostul ministru Iurie Chirinciuc, CONDAMNAT la un an și patru luni de închisoare cu SUSPENDARE


UPDATE // Fostul ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, liberalul Iurie Chirinciuc, a fost condamnat astăzi de prima instanță la un an și 4 luni de închisoare în penitenciar cu regim semiînchis, la plata unei amenzi de 37 500 de lei și a fost privat de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de trei ani. Totuși, verdictul prevede suspendarea executării pedepsei pe un termen de un an.

Chirinciuc a fost găsit vinovat de trafic de influență și abuz de serviciu. Acesta nu a fost prezent astăzi la pronunțarea sentinței.

În aceeași ședință de judecată, un agent economic, învinuit în același dosar, a fost condamnat tot la închisoare cu suspendarea executării pedepsei, iar al doilea - la plata unei amenzi de 45 de mii de lei.

Procurorul a cerut trei ani de închisoare pe numele lui Chirinciuc, dar tot cu suspendarea executării pedepsei.

Vedeți AICI ce i-au incriminat procurorii lui Iurie Chirinciuc.

UPDATE // Procurorul de caz a ieșit din sala de judecată și a anunțat că pronunțarea sentinței în dosarul fostuui ministru Iurie Chirinciuc a fost amânată pentru astăzi, la ora 17.00, „din motive tehnice”.

După ce s-a amânat în două rânduri ședința, magistrații Judecătoriei Chișinău, sectorul Centru, urmează să pronunțe astăzi verdictul în dosarul fostului ministrul al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, reținut în aprilie curent.

Procurorii au anunțat anterior că Iurie Chirinciuc, învinuit de trafic de influenţă şi abuz de serviciu, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Mai exact, procurorii susțin că ministrul ar fi făcut presiune asupra câștigătorului licitației pentru contrucția șoselei de centură a Chișinăului ca să cedeze jumătate din volumul de lucrări unor firme afiliate, dar și că a construit „nemotivat” un drum din Ungheni care duce la sediul unei firme de-ale sale.

Colegul de partid al lui Chirinciuc, liderul liberal Mihai Ghimpu, a spus că fostul ministru ar fi fost constrâns să semneze acel acord de recunoaștere a vinovăției, fiind conștient că „altfel nu va putea scăpa”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md