„Ei vorbesc foarte mult despre stabilitate. Într-adevăr, este un principiu care guvernează în ţările europene - stabilitatea politică, economică, dar şi cea legislativă. În cazul RM, principiul stablităţii legislative a fost încălcat în cel mai grav mod. Democraţie înseamnă guvernarea majorităţii, cu luarea în considerare a intereselor minorităţii. În cazul dar, în ce măsură a fost luată în considerare poziţia minorităţii politice, adică a opoziţiei extraparlamentare? În niciun fel. Principiul democraţiei a fost violat. Un alt criteriu al stabilităţii legislative este că legea trebuie să fie previzibilă. Partidele de opoziţie se pregătesc de alegeri într-o perioadă lungă de timp, elaborează programe de activitate, bani, timp. Şi brusc sistemul electoral se schimbă. Clar că în această situaţie partidele de opoziţie din start sunt într-o poziţie de inegalitate cu guvernarea. Astfel, ei din start falsifică alegerile parlamentare viitoare. În aceste condiţii, e greu de acceptat pentru partidele de opoziţie să participe în această clounadă”, a declarat Stanislav Pavlovschi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Totodată, vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr a menţionat de ce guvernarea de la Chişinău a mers împotriva instituţiilor europene şi a Comisiei de la Veneţia, care au recomandat tranşant să se renunţe la modificarea sistemului electoral.

„Chiar cu riscul pierderii finanţării europene, ei totuşi au mers la asta. De ce? E simplu - pentru dânşii aflarea la putere e o chestiune de viaţă şi moarte, de libertate şi închisoare. Şi ei nu pot permite acest lucru, pentru că odată ce la putere ar veni forţe neşantajabile şi necorupte, cei din partidele actuale de guvernare nu vor avea nicio şansă de a rămâne la gvernare sau în libertate. Activitatea lor criminală este deja atât evidentă pentru toţi cetăţenii, precum şi pentru partenerii de dezvoltare. Actuala guvernare este gata să stârnească şi un răboi, numai să rămână la putere”, a menţionat Pavlovschi.