(FOTO) Cum se văd piramidele egiptene din spațiul cosmic

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Astronautul Terry Virts, de la NASA, care tocmai s-a întors pe Pământ joi, după mai mult de șase luni petrecute pe Stația Spațială Internațională (ISS), a realizat o fotografie din spațiu a piramidelor de pe platoul Giza, din Egipt, care îți taie respirația, conform unui material publicat de CNET.com.

Virts a publicat fotografia miercuri, pe contul său de Twitter, alături de mesajul următor: „Abia în ultima mea zi petrecută în spațiu am avut șansa de le face o fotografie bună (piramidelor)!”.

CHKKXCQUgAEZIPo

Piramidele au constituit obiectul fascinației fotografice a mai multor astronauți, însă imaginile clare, din spațiu, ale acestor structuri monumentale sunt foarte rare. În fotografia astronautului american piramidele se disting cu ușurință.

Spre exemplu, și colega lui Virts, astronautul italian Samantha Cristoforetti a fotografia platoul Giza la 1 aprilie, dar în imaginea obținută de ea piramidele abia dacă se pot vedea.

foto: Samantha Cristoforetti

foto: Samantha Cristoforetti

Stația Spațială Internațională se află la o altitudine de peste 320 de kilometri și se mișcă pe orbită cu viteza de peste 8 km/s, ceea ce face destul de dificilă încercarea de a fotografia structuri relativ mici de la suprafața Pământului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...