Cea mai scumpă colecție de mașini din lume va fi scoasă la vânzare în această vară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Casa de licitații Sotheby`s va scoate la vânzare cea mai scumpă colecție de mașini din lume. Printre exponate se va număra și un McLaren F1 de 12 milioane de dolari.

Vara aceasta este una extrem de importantă pentru casa de licitații Sotheby`s. Recunoscuți ca fiind unii dintre specialiștii valorificării mașinilor clasice, cei de la Sotheby`s pregătesc cea mai mare colecție de licitație de mașini exclusiviste.

Ea se numește Pinnacle Collection și este anunțată ca fiind cea mai scumpă selecție de mașini scoasă vreodată la vânzare. Potrivit casei de licitații, Pinnacle Collection va include cele mai scumpe și mai exclusiviste mașini europene create de-a lungul istoriei auto. Nu vor lipsi nici mașini care au concurat cu succes în anii `50-`60 pe cele mai importante circuite din motorsport. Licitația va fi încheiată de mașini moderne, la fel de rare și la fel de scumpe.

Sotheby`s nu a dat publicității o listă scurtă cu mașinile care vor lua parte la licitația din vară, însă a accentuat un singur supercar: un McLaren F1 din 1998, aparținând colecției de numai cinci exemplare „The Road Going LM”. Prețul estimat de pornire este de aproximativ 12 milioane de dolari.

Și pentru ca intriga să devin și mai interesantă, Sotheby`s susține că mașinile licitate în această vară sunt doar o parte dintr-o colecție impresionantă a unui important pasionat de mașini.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...