Neymar îi pregăteşte o nouă lovitură Barcelonei; O reclamă la FIFA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deși a ajuns la Paris Saint-Germain, după ce și-a plătit clauza de reziliere a contractului cu FC Barcelona (222 de milioane de euro), Neymar continuă să le creeze probleme catalanilor. Potrivit jurnalistului Bryan Swanson de la Sky Sports News, sud-americanul este pregătit să reclame clubul de pe Camp Nou la FIFA pentru neplata bonusului de loialitate în valoare de 26 de milioane de euro.

Sursa citată menționează că Neymar se simte „foarte rău” că Barcelona refuză să-i ofere acei bani și că este pregătit să apeleze la instanțele superioare.

Conform contractului semnat în urmă cu un an, Neymar ar fi trebuit să primească acea clauză de loialitate, în cazul în care, pe 1 august 2017, el s-ar fi aflat în continuare la Barcelona. Catalanii au refuzat însă să-i mai ofere acei bani, chiar dacă transferul săi la PSG s-a produs după acea dată.

Purtătorul de cuvânt al catalanilor, Josep Vives, a susținut însă că jucătorul a încălcat înțelegerea prin faptul că a început să negocieze cu PSG încă din luna iulie și nici nu și-a manifestat în mod public loialitatea față de clubul de pe Camp Nou, după ce în presă au apărut informații legate de acest lucru.

Zilele trecute, tatăl lui Neymar, cel care a negociat, alături de fiul său, detaliile contractului semnat în 2016, îi acuzat de șantaj pe cei de la Barcelona.

Aceasta nu este singura problemă întâmpinată de clubul catalan, după plecarea lui Neymar la PSG. În urma transferului brazilianului, fostul club al acestuia, Santos, a solicitat să primească 13,5 milioane de euro.

Cei de la Barcelona se apără și susțin că acea clauză era valabilă doar în cazul unui transfer, ceea nu este cazul în mutarea la Paris, vicecampioana din Hexagon oferindu-i cele 222 de milioane de euro lui Neymar pentru ca acesta să își achite clauza de reziliere.

Neymar va primi la PSG un salariu anual de 30 de milioane de euro, dublu faţă de cel avut la Barcelona.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...