Chirtoacă, optimist după decizia Curţii de Apel: „Rămân a fi primar, chiar dacă există o suspendare ilegală”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Edilul suspendat al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, declară că rămâne primarul oraşului, asta după ce magistrații Curţii de Apel au admis astăzi recursul avocaților acestuia, privind suspendarea din funcția de primar general al municipiului Chișinău, cauza urmând a fi examinată de Curtea Constituțională, el nefiind, deocamdată, restabilit în funcţie.

„Rămân primar, chiar dacă există o suspendare ilegală. Vom merge la Curtea Constituțională pentru a demonstra că, suspendarea care a avut loc este ilegală și neconstituțională. Procuratura a făcut abuz în serviciu. Prin aceasta deja s-a produs o eroare în procesul penal, conform legislației. Suspendarea o poate face administrația instituției, la demersul Procuraturii. În cazul meu nu este o conducere, decât cetățenii Chișinăului”, a reacţionat Chirtoacă după decizia magistraților Curţii de Apel Chișinău.

Acesta declară că, chiar şi şeful Procuraturii Generale, Viorel Morari, recunoaşte că legea este neclară, sub acest aspect. „Cum poate Procuratura să meargă spre constrângerea dreptului unei persoane? Chiar şi Constituţia nu prevede un asemenea mecanism (suspendarea – n.r.) Legea prevede doar alegerea şi revocarea din funcţie”, a mai spus Chirtoacă.

Primarul suspendat din funcţie mai spune că dacă Curtea Constituțională va declara neconstituțională decizia de suspendare din funcția de primar general al municipiului Chișinău, din 28 iulie, acesta va semna în continuare acte la Primărie, însă, până atunci îşi pune mari speranțe în colegii rămași şi Nistor Grozavu, care exercită interimatul.

„Au rămas colegii mei. Ei se vor descurca. Sunt mecanisme de mulţi ani. Le-am recomandat să meargă înainte cu reparația bulevardului Ştefan cel Mare, dar şi reparația altor străzi. Să se ocupe de proiectul cu apa şi canalizarea, asamblarea transportului, proiectul privind deșeurile”, a spus acesta.

Referitor la declarațiile şefului Direcției Transport public şi căi de comunicaţie din cadrul Primăriei Chișinău, Igor Gamreţchi, care a fost condamnat, joi, la 2 ani de închisoare cu executare, cum că dacă va vorbi mulţi vor ajunge în închisoare, Chirtoacă a amintit că tocmai din cauza declarațiilor acestuia se află pe banca acuzaților.

„Poate urmează să mai spună că eu i-am spus să se vadă cu cine s-a întâlnit. Datorită declarațiilor lui mă aflu aici. Eu încerc să-l înțeleg pe fiecare, că are copii şi familie, mai rău este că el nu a auzit când le-au atras atenția să nu să se implice în afaceri ilegale”, a conchis Dorin Chirtoacă.

Curtea de Apel a admis astăzi recursul avocaților lui Dorin Chirtoacă, privind suspendarea acestuia din funcția de primar general al municipiului Chișinău. Astfel, cauza privind suspendarea primarului urmează să fie examinată de Curtea Constituțională.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...