Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Valerian Mânzat rămâne în închisoare.…

Valerian Mânzat rămâne în închisoare. Colegiul Penal al Curții Supreme de Justiție a respins recursul avocaților săi

Colegiul Penal al Curții Supreme de Justiție a respins astăzi, 8 august, recursul avocaților lui Valerian Mânzat, sentința de condamnare la 9 ani de închisoare pe numele său fiind astfel definitivă și irevocabilă. „Colegiul Penal al Curții Supreme de Justiție respinge ca inadmisibil recursul avocaților lui Valerian Mânzat împotriva hotărârii instanței de Apel și decide menținerea hotărârii contestate”, se arată în rezultatul examinării recursului, de pe site-ul CSJ. 

Instanța supremă a admis, parțial, recursul altor două persoane implicate în dosar. Decizia integrală motivată va fi publicată pe 25 august 2017.

Avocatul-vedetă Valerian Mânzat, ex-angajat al Poliţiei Criminale, a fost condamnat la nouă ani de închisoare după ce, în 2009, în urma unei înţelegeri prealabile cu Ion Taran, pe atunci şef al Secţiei investigare a accidentelor rutiere a Comisariatului General de Poliţie, şi cu Dorel Găină, şef al Secţiei asistenţă juridică în cadrul Companiei de asigurări „Moldasig”, au înscenat un accident rutier, cu intenţia de a intra în posesia unei sume de bani de la companie. La 5 aprilie curent, după opt ani de la infracțiune, timp în care Mânzat nu a stat nicio zi după gratii, judecătorii de la Curtea de Apel au menținut hotărârea instanței de fond prin care Mânzat este trimis în închisoare pentru nouă ani. Încătușarea lui Mânzat nu a avut loc decât peste aproape două luni. Sâmbătă, 27 mai, polițiștii au pus în aplicare sentința în privința avocatul-vedetă cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializate.

În decizia motivată a magistraților Xenofon Ulianovschi, Svetlana Balmuș și Ion Secrieru, făcută publică, este descris în lux de amănunte planul prin care a fost săvârșită infracțiunea. La trei zile după citirea hotărârii motivate, decizia Curții de Apel a fost atacată în instanța supremă.

Citiți aici: (doc) Cum au motivat magistrații de la Curtea de Apel încătușarea lui Mânzat

Istoria condamnării avocatului-vedetă, Valerian Mânzat