Un avion rusesc s-a apropiat la trei metri de un avion american în spaţiul aerian al Mării Negre

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un avion rusesc de vânătoare s-a apropiat la trei metri de un avion american de recunoaştere, în spaţiul aerian internaţional al Mării Negre, au declarat o serie de oficiali americani pentru CNN.

Avionul rusesc a zburat alături de avionul american, la aceeaşi altitudine, s-a depărtat şi apoi l-a urmărit, după care a părăsit zona, afirmă aceşti oficiali, precizând că incidentul a avut loc pe 30 mai. Avionul american nu a efectuat manevre să-l evite.

Alte detalii nu erau disponibile imediat, precizează CNN, care adaugă că oficiali militari nu au fost în măsură să precizeze dacă autorităţile americane au protestat sau nu pe cale diplomatică.

Incidentul a avut loc la doar câteva săptămâni în urma altui incident implicând Rusia şi Statele Unite în spaţiu aerian al Europei. Un avion american de tip RC-135U, care efectua un zbor pe o rută de rutină în spaţiul aerian internaţional, a fost interceptat de un avion rusesc de tip Su-27 Flanker în mod „periculos şi neprofesionist”, au denunţat autorităţile americane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...