Viktor Orban: Ungaria vrea să închidă complet frontiera cu Serbia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ungaria ar putea decide să-și închidă complet frontiera cu Serbia pentru a opri afluxul de refugiați pe teritoriul său, a avertizat vineri premierul ungar Viktor Orban, liderul conservator al acestei țări din Europa centrală, relatează AFP și MTI.

„Nu este corect să ne trimită refugiați, aceștia ar trebui să fie opriți pe teritoriul Serbiei”, a declarat Orban pentru postul de radio public Kossuth, precizând că la începutul lunii iulie va avea loc o reuniune cu autoritățile de la Belgrad.

Numărul refugiaților care intră în Ungaria a crescut de la 2.000 în 2012 la 54.000 în ianuarie anul acesta, ceea ce face ca această țară din Europa centrală să fie, după Suedia, statul din UE care găzduiește cel mai mare număr de refugiați în raport cu populația sa. Potrivit guvernului, 95% dintre aceștia intră pe la frontiera cu Serbia — care nu este stat membru al UE.

„Luăm în calcul toate posibilitățile, inclusiv închiderea completă a frontierei”, a declarat Orban, anunțând că o decizie va fi luată miercuri, 17 iunie.

Circa 75% dintre refugiații care intră în Ungaria sosesc din Siria, Irak și Afganistan, state afectate de conflicte.

În ianuarie și februarie anul acesta, în Ungaria au sosit de asemenea mii de kosovari care au ales să-și părăsească țara din cauza situației economice precare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...