Autorii jafului de la Boșcana, după gratii: Pedeapsă extrem de severă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi locuitori din stînga Nistrului au fost condamnaţi recent la 13 şi, respectiv, 14 ani închisoare pentru tîlhărie, infracţiune comisă în proporţii deosebit de mari.

Procurorii au demonstrat că inculpaţii, acţionînd în complicitate cu alţi doi indivizi, au aşteptat pînă se lasă întunericul şi au pătruns pe 30 ianuarie 2015, în locuinţa unui tînăr, care locuia împreună cu bunica sa în satul Boşcana, raionul Criuleni. În continuare, inculpaţii I-au legat cu funii de mîini şi picioare pe proprietar şi pe bunica lui, iar după ce s-au asigurat că nimeni nu o să le dea planurile peste cap, au furat din locuinţă 9 mii de lei şi tehnică de uz casnic. Ulterior, au încărcat toate bunurile în maşina victimei, care era parcată în curte, şi au dispărut. După ce s-a văzut în siguranţă, tînărul de 25 de ani a reuşit cu greu să se tîrască pînă la casa vecinului, chemînd ajutor.

În total, potrivit estimărilor efectuate de procurori, părţii vătămate i-a fost cauzat un prejudiciu de 440 mii lei. În cadrul acţiunilor de urmărire penală, automobilul cu o parte din bunuri a fost depistat şi restituit victimei.

Unul dintre condamnaţi a fost reţinut peste o lună de la comiterea crimei, celălalt fiind prins în Federaţia Rusă peste aproximativ 8 luni de la atac şi extrădat autorităţilor Republicii Moldova pentru a fi tras la răspundere penală. Urmărirea penală în privinţa celorlalţi doi complici continuă, aceştia fiind anunţaţi în căutare internaţională.

Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, instanţa de judecată a dispus încasarea din contul inculpaţilor în folosul părţii vătămate a unui prejudiciu moral şi material în mărime de circa 228 mii lei, precum şi încasarea în beneficiul statului a încă 20 mii lei pentru cheltuieli judiciare.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...