O companie germană planifică să lanseze peste șase mii de locuri de muncă la Bălți

Compania Draexlmaier Group planifică să deschidă în această toamnă o nouă uzină pe teritoriul Zonei economice libere Bălți. Potrivit agenției InfoMarket, lucrările de construcție a noii uzine au început în februarie. Investițiile sunt de circa 35 milioane de euro.

Vor fi create 2,5 mii locuri de muncă noi, iar pese 6,2 mii locuri de muncă vor apărea în ramurile conexe.

Aceasta va fi a treia uzină Draexlmaier Gorup, deschisă pe teritoriul ZEL Bălți. Prima a fost construită în 2010, a doua – în 2011. Aici muncesc în prezent în jur de 3 mii de persoane, iar suma investițiilor depășește 30 milioane de euro. Concernul german produce componente pentru automobile.

În Moldova, Draexlmaier a investit aproape 64 milioane de euro și este cel mai mare contribuabil din ZEL Bălți. Anterior, vicepremierul Octavian Calmîc, ministrul Economiei și Infrastructurii, a anunțat că, în acest an, exporturile industriei de automotive se vor cifra la aproximativ 400 de milioane de euro, iar sectorul este într-un proces de dezvoltare dinamică.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.