Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce spune Rogozin despre Plahotniuc…

Ce spune Rogozin despre Plahotniuc și situația din regiunea transnistreană

În cadrul unui interviu acordat postului Rossia 1, vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin a vorbit despre Vlad Plahotniuc, Guvernul R. Moldova, precum și despre situația din regiunea transnistreană. 

„Tot ceea ce  s-a întâmplat acolo (în Moldova, n.red.), este o situație urâtă. Dodon este șocat de ceea ce  face guvernarea. (…) În Moldova nu există Guvern în sensul în care ne-am obișnuit să-l știm. În Moldova există un grup de marionete, conduse de un criminal în lege. Numele acestuia este Plahotniuc (președintele Partidului Democrat din Moldova, n.red.). Acesta este singurul mafiot și oligarh în Moldova, o țară săracă. El îi are pe toți la degetul mic”, a spus Rogozin.

Totodată, acesta a fost întrebat situația din regiunea transnistreană și dacă aceasta s-ar putea agrava.

„Asta ne îngrijorează cel mai mult. Acolo avem un contingent armat, care păzește depozitele fostei armate a 14-a. În al doilea rând, acolo avem pacificatori, aproximativ 450 de oameni. Acum autoritățile din R. Moldova și serviciile de securitate ne blochează posibilitatea rotației pacificatorilor noștri, care, evident, încheie termenul serviciului și trebuie să se întoarcă”, a adăugat Rogozin.

Pe 2 august curent, Guvernul R. Moldova l-a declarat astăzi pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin persoană indezirabilă pe teritoriul R. Moldova. În pofida acestui fapt, președintele Igor Dodon s-a întâlnit cu acesta la Teheran pe 5 august.