Principală  —  Ştiri   —   (video) A doua ediție a…

(video) A doua ediție a offline-ului „Adoptă un vot” va avea loc pe 19 și 20 august la Chișinău. Despre ce se va discuta la aceasta

Reprezentanții din diaspora împreună cu concetățenii de acasă, s-au mobilizat pentru organizarea celei de-a doua ediții a offline-ului „Adoptă un vot”. Aceasta va avea loc la Chișinău, pe 19 și 20 august 2017, sala de conferințe Summit.

Subiectele care vor fi abordate țin de realizarea proiectelor educaționale, sociale, economice, juridico-economice, civice și de caritate, dar și alte aspecte tematice precum: inovații, business, antreprenoriat și proiecte de mediu pentru R. Moldova.

 „Obiectivele offline-ului sunt axate pe trei dimensiuni”, precizează Dumitru Vicol, reprezentant  al comunității diasporei.  „În primul rând, vom prezenta și discuta proiectele implementate sau în curs de implementare după prima ediție a offline-ului de la Veneția din aceasta primăvară. Din totalul de 19 proiecte identificate la Veneția, peste 13  au fost deja realizate sau sunt în faza de finalizare. Aceasta reflectă responsabilitatea pe care comunitatea  „Adoptă un Vot” și-a luat-o pentru a contribui la o dezvoltare durabilă a țării.

A doua dimensiune a offline-ului va fi lucrul în grupuri tematice cu scopul de a găsi sinergii între activiștii din diaspora și cei aflați acasă pentru a lansa noi proiecte sau a ameliora pe cele deja existente. O astfel de conlucrare între activiștii din diaspora și acasă creează o unitate în gânduri și acțiuni. De fapt, motto-ul acestei întruniri este  „O Țară, Un Scop și un Viitor Comun”, ceea ce denotă că avem nevoie să fim uniți indiferent de locul de trai.

A treia dimensiune va fi axată pe discursuri și prezentări din domeniul antreprenoriatului și interacțiunii cu autoritățile publice, va fi abordată și tema corupției. Aceste interacțiuni ajută activiștii prezenți la eveniment să fie la curent cu provocările din țară, pentru că fiind departe de casă nu e mereu ușor să cunoști micile nuanțe din societatea moldovenească.

Fiind un eveniment focusat pe proiecte și întărirea legăturilor dintre activiștii din diaspora și țară, considerăm că acesta este unic în felul său. Acolo vor fi persoanele care vor să contribuie în mod real la ameliorarea socio-economică și culturală a țării, în urma sinergiei dintre diaspora și țară”, a spus Vicol.

Offline-ul Adoptă un Vot reprezintă o inițiativă civică a unui grup de persoane atât din R. Moldova, cât și de peste hotare. Peste 30 de persoane participă la organizarea acestui eveniment, în câteva grupuri de lucru: logistică și finanțe, agendă, PR și IT. Aceste activități reprezintă muncă de voluntariat. Participanții vor putea să se implice direct în proiectele şi acțiunile menite să dezvolte R. Moldova care au fost inițiate la primul offline.

Pentru a vă înregistra la eveniment, accesați acest  link: offlineauv.info  . Data limită de aplicare: 10 August 2017.