Nume
Parola
Vizualizări: 3050
A fost dat în folosință drumul care aduce satul Scoreni mai aproape de capitală
Scoreni, 12 Iunie 2015 — A fost finalizată construcţia drumului local L452, care face conexiunea dintre satele Scoreni şi Malcoci cu ieşire spre traseul internaţional Chişinău-Leuşeni. Astefl, comisia de recepție s-a întrunit, în după-amiaza zilei de ieri, pentru a semna procesul verbal care atestă finalizarea lucrărilor și darea în folosință a drumului.

Construcția acestui drum din Fondul Național de Dezvoltare Regională(FNDR) îi va scuti pe localnici să meargă prin oraşul Străşeni pentru a ajunge La Chișinău, asta însemnănd înjumătățirea distanței, dar și a banilor cheltuiți pentru călătorie.

Drumul a fost construit în cadrul unui proiect aplicat la Agenția de Dezvoltare Regională Centru de către primăria satului Scoreni. Acesta este un proiect regional cu o importanță deosebită pentru localnici, el conectează localităţi din două raioane diferite, Ialoveni şi Străşeni, iar satul Scoreni va avea acces direct la traseul internaţional Chişinău-Leuşeni cu trecere prin localitatea Malcoci.

Lucrările de construcție a drumului au fost finalizate încă la sfărșitul anului trecut, însă acesta nu a fost dat în exploatare pentru a fi monitorizat pe timp de iarnă și a primi asigurări că lucrările au fost executate calitativ. Astfel, aici au fost construite 6.2 km de drum local. Costul total al proiectului a constituit 31 520,07 mii lei, din FNDR a fost de 31 170,267 mii lei, contribuția proprie a localităților partenere în cadrul proiectului fiind de 349,8 mii lei.

Autoritățile locale din Scoreni au inițiat deschiderea unei rute directe Scoreni-Chișinău care va circula pe noul drum. Astfel, a fost înaintată o solicitare către Ministerul Transporturilor, care au acceptat această inițiativă. În scurt timp locuitorii satului Scoreni vor merge spre capitală pe traseul nou.

Prin realizarea proiectelor Agenția de Dezvoltare Regională Centru vine să susțină locuitorii regiunii, să le creeze condiții mai bune de trai astfel încît împreună cu autorițățile locale să reușim diminuarea disparităților dintre localitățile Regiunii Centru.