Stanislav Pavlovschi: Cei care au furat miliarde din buzunarul poporului se tem ca dracul de tămâie de venirea la putere a unor forţe curate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Opoziţia este în stare să instaureze în Moldova o putere veridic pro-europeană şi democratică, să transforme ţara într-un loc confortabil de trăit, unde drepturile omului există nu numai pe hârtie, dar sunt apărate şi în practică”.

Declaraţia îi aparţine vicepreşedintelui Platformei Demnitate şi Adevăr, Stanislav Pavlovschi, ex-judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului din partea Republicii Moldova.

În cadrul unui interviu oferit pentru Tribuna, Stanislav Pavlovschi explică de ce guvernarea nu a ţinut cont de solicitarea partenerilor externi atunci când a modificat sistemul electoral.

„Totul se explică foarte simplu: cei care se fac vinovaţi de uzurparea puterii în stat, de mafiotizarea Republicii Moldova, de furtul miliardelor din buzunarul poporului, se tem ca dracul de tămâie, de venirea la putere a unor forţe curate, neimplicate în acte de corupţie şi care ar asigura triumful justiţiei în Moldova. De aceea, ei adoptă toate măsurile necesare rămânerii la putere a exponenţilor mafiei pentru o perioadă cât mai lungă de timp”, a menţionat Stanislav Pavlovschi.

În ceea ce priveşte acţiunile pe care urmează să le întreprindă Uniunea Europeană după ce guvernarea a ignorat recomandările Comisiei de la Veneţia, fostul judecător la CEDO este sigur că „UE va face totul pentru ca Moldova să se întoarcă în albia normalităţii”.

„Partenerii noştri de dezvoltare nu se amestecă în treburile interne ale altor state. Poporul este acela care trebuie să-şi spună cuvântul. Totuşi, ei au la dispoziţie un număr mare de pârghii, care pot fi utilizate. La necesitate pot fi adoptate şi unele măsuri de caracter individual în privinţa celor care se fac vinovaţi de călcarea în picioare a principiilor de bază ale democraţiei în Republica Moldova”, a mai spus Stanislav Pavlovschi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...