(VIDEO) Arsenal a câștigat Supercupa Angliei; Courtois a executat incredibil un penalty în noul sistem ABBA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Arsenal a câștigat Supercupa Angliei la fotbal (Community Shield), care în mod tradițional deschide sezonul, învingând-o pe Chelsea după executarea loviturilor de departajare cu 4-1 (1-1 la finalul timpului regulamentar de joc), duminică pe stadionul Wembley, în fața a 83.325 de spectatori.

Moses a deschis scorul pentru campioana en titre Chelsea imediat după pauză (47). Kolasinac a egalat cu capul în finalul meciului după o lovitură liberă executată de Xhaka (81).

Oarecum ciudat, Antonio Conte l-a desemnat pe Thibaut Courtois să bată a doua lovitură a lui Chelsea, însă portarul a bătut catastrofal, mult peste buturile adverse. Apoi, în noul sistem de desfăşurare, Morata a ratat şi el, iar Giroud a înscris şi a adus Supercupa în vitrina lui Arsenal. Astfel, formaţia antrenată de Wenger s-a impus cu 4-1.

Cunoscut drept ABBA, noul sistem are scopul de a împiedica echipa care execută a doua de la 11 metri să fie dezavantajată din punct de vedere psihologic.

Sistemul a fost analizat în acest an de International Football Association Board (IFAB), care administrează regulile fotbalului, iar acum a fost aplicat şi în Supercupa Angliei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...