Cu Robert Mugabe și regele din Lesotho; Alături de ce șefi de state a fost Dodon la Teheran

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon a fost singurul șef de stat al unei țări europene care a participat la ceremonia de inaugurare a președintelui iranian Hassan Rouhani.

Chiar dacă la ceremonie au participat oficiali din mai multe state, inclusiv europene, majoritatea au fost din eșalonul secund, vicespicheri de parlament sau miniștri.

Totuși, câteva țări și-au delegat la Teheran șefii de stat sau de guverne. Este vorba despre oficiali din Afganistan, Armenia, Qatar, Swaziland sau Zimbabwe.

Una dintre cele mai interesante figuri alături de care Dodon a participat la ceremonia de la Teheran este Robert Mugabe, dictatorul din statul Zimbabwe. Mugabe este unul dintre cei mai controversați șefi de state din lume, el fiind acuzat de moartea a sute de mii de cetățeni din cauza foametei declanșate la mijlocul anilor 2000, când inflația în acest stat atinsese 2,2 milioane de procente.

Amintim că în cadrul ceremoniei Dodon a fost poziționat nu foarte fericit cel puțin din punct de vedere geopolitic, el stând la ceremonie lângă reprezentatul Coreei de Nord, Kim Yong-Nam, președintele Prezidiului Adunării Supreme Populare a Coreii de Nord, care stătea în stânga sa. De altfel, Nam este considerat al doilea om al regimului de la Phenian și unul dintre puținii oficiali nord-coreeni pe care dictatorul Kim Jong-Un îl respectă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...