Facebook știe când te îndrăgostești. Opt dovezi care identifică o nouă relație pe această rețea de socializare

evenimente60
Foto: Tom Pumford

Se pare că există un grup de oameni de știință care studiază dragostea pe Facebook. Datorită cercetării lor, inteligența artificială este capabilă să prezică când veți începe o relație romantică mai bine decât un psiholog. Bright Side a colectat câteva concluzii și semne interesante care permit identificarea relațiilor care conectează doi utilizatori obișnuiți ai unei rețele sociale.

Facebook studiază dragostea prin intermediul altor cupluri

brightside.me
brightside.me

Nu toți utilizatorii își afișează public starea lor amoroasă. Dar aceasta nu înseamnă că Facebook nu știe de conexiunea dintre ei. Echipa studiază comportamentul celor care au indicat deja statutul relației lor și găsește asemănări în alte perechi de persoane.

Dacă Facebook presupune că tu și altcineva sunteți prieteni sau iubiți minunați:

#Veți începe să vedeți mai multe știri de la această persoană în Newsfeed;
#Acest utilizator va apărea mai sus în bara de chat;
#Site-ul vă va invita să organizați o întâlnire pentru a organiza o petrecere de aniversare pentru această persoană;
#Site-ul vă va aminti uneori de ceea ce vă unește și vă oferă să împărtășiți amintiri comune pe linia dvs. de timp.

Facebook citește ceea ce scriu oamenii îndrăgostiți

brightside.me
brightside.me

Aproximativ 100 de zile înainte de a-și schimba statutul în „Într-o relație”, utilizatorii au mai multe șanse să folosească cuvintele „dragoste”, „dulce” și „fericit” în mesaje și să publice ceva zdrobitor pe peretele lor, în medie 2 postări la 12 zile. Atunci când publică ceva, ei tind spre vești pozitive.

Facebook cunoaște vârsta viitorului tău partener de viață

Cu cât utilizatorul este mai în vârstă, cu atât mai mici sunt șansele ca partenerul următor să fie de aceeași vârstă. Pentru cei care au în jur de 20 de ani, diferența dintre parteneri este de obicei numai 1-2 ani. Pentru persoanele peste 45 de ani, este o medie de 5-6 ani. Excepții se întâmplă: scandinavii preferă să-și întâlnească colegii, în timp ce bărbații din Egipt aleg femeile cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani.

Facebook cunoaște luna în care vă veți întâlni cu noi cunoscuți

brightside.me
brightside.me

În fiecare an, în august, utilizatorii adaugă noi prieteni, care trăiesc cel mai mult în alte țări. Această tendință este ușor de explicat: în luna august cei mai mulți utilizatori pleacă în vacanță. Și, bineînțeles, când persoanele se află în alt mediu decât cel obișnuit, oamenii au mai multe șanse să-și facă prieteni noi.

Facebook știe când este vorba de dragoste

Couple behind heart shaped balloon

Să presupunem că aveți în jur de 23 de ani și ați decis să vă schimbați statutul în „Într-o relație”. Se pare că, dacă ambii utilizatori rămân în acest statut mai mult de 3 luni, probabilitatea ca aceștia să rămână împreună timp de 4 ani sau mai mult este mare. Cu cât relația cuplului este mai lungă, cu atât este mai putin probabil sa se despartă. Acest lucru are bun simț, dar aici este susținut de date.

Facebook știe când oamenii se despart cel mai des

brightside.me
brightside.me

Cele mai multe cupluri de pe Facebook se despart între lunile mai și iulie și în februarie. Există o teorie că acest lucru are legătură cu Ziua Îndrăgostiților, cu un An Nou mai puțin reușit și cu o vacanță de vară viitoare pe care cineva dorește să o petreacă fără celălalt.

Facebook este sigur că dragostea prelungește viața

brightside.me
brightside.me

Oamenii care folosesc Facebook pentru a comunica cu cei dragi trăiesc mai mult decât cei care se limitează doar la comunicarea în direct. Nu este doar o chestiune de comunicare directă atunci când nu există oportunitatea de a se întâlni personal, ci și de încurajare, sprijin, îngrijire și oportunitatea de a vă simți valoarea în viața celorlalți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente