Eveniment

Astăzi în R. Moldova este sărbătorită Ziua profesională a jurnalistului

”Ziua profesională a jurnalistului” este consemnată în fiecare an, la 12 iunie, ziua de naştere a regretatului jurnalist Constantin Kirosko.

Potrivit Agenţiei Monitor Media, decizia Executivului de la Chişinău a fost luată la două zile după ce un grup de jurnalişti din presă de la Chişinău au adresat o propunere în acest sens în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Vladimir Voronin.

Un comunicat al Guvernului precizează că prin instituirea acestei zile, este „urmat exemplul mai multor ţări care au instituit sărbători naţionale ale lucrătorilor din presă”.

În comunicat se mai menţionează că instituirea unei sărbători profesionale a lucrătorilor din mass-media are că scop sporirea solidarităţii între jurnalişti, întărirea încrederii între reprezentanţii mass-media de pe ambele maluri ale Nistrului şi formarea unui spaţiu mediatic civilizat pe teritoriul R. Moldova.
Agenţia Monitor Media aminteşte că propunerea privind instituirea unei zile a jurnalistului a fost lansată de Fidel Galaicu, redactor la Agenţia de Stat „Molpdpres”, instituţie de presă finanţată de Guvern. La 10 iunie, în cadrul întâlnirii jurnaliştilor cu şeful statului, Galaicu a declarat că ar fi bine să fie instituită şi o Zi a Jurnalistului în Republica Moldova, de vreme ce există o zi a medicului, tractoristului.

Pe de altă parte, jurnalişti din presă independenţa opinează că nu e nevoie de instituirea unei Zile a Jurnalistului, deoarece la 3 mai, comunitatea internaţională consemnează Ziua Libertăţii Presei.

sursa: deca.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *