Devenit apatrid, Mihail Saakașvili a ajuns în Polonia: Ce spune ex-guvernatorul regiunii Odessa despre întoarcerea sa în Ucraina

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili, care a rămas fără cetățenia ucraineană, a ajuns în Polonia, informează Agerpres.

Fost guvernator al regiunii Odessa, Saakașvili se afla în Statele Unite atunci când președintele ucrainean Petro Poroșenko a decis să-i fie retrasă cetățenia.

„Americanii nu m-au arestat. Polonezii nu. Am fost primit cu simpatie de către autoritățile oficiale și iată-mă la Varșovia”, a declarat Saakașvili într-un interviu acordat vineri seara televiziunii poloneze RV Republika.

Saakașvili a anunțat și că urmează să facă un turneu în mai multe state europene și a afirmat că și-ar dori să se reîntoarcă în Ucraina.

„Voi avea întâlniri în alte țări europene. Voi merge, printre altele, la Bruxelles. Am început cu Polonia, deoarece ea este foarte importantă pentru noi”, a spus acesta în cadrul unui alt interviu.

Fostul lider de la Tbilisi a devenit apatrid după ce anterior pierderii cetățeniei ucrainene, rămăsese și fără cea georgiană. De altfel, acesta a susținut că a fost amenințat cu extrădarea în Georgia dacă se va reîntoarce în Ucraina.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...