Armata și poliția au intrat în forță în mai multe favele din Rio de Janeiro

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernul brazilian a trimis sâmbătă mai multe mii de militari şi poliţişti, ajutaţi de elicoptere, în cadrul unei operaţiuni împotriva bandelor înarmate în mai multe favele din Rio de Janeiro, relatează AFP, conform agerpres.ro.

Operaţiunea, anunţată de către Secretariatul securităţii statului Rio (Seseg), are loc după înmulţirea cazurilor de furturi din camioane de transport de marfă. Circa 10.000 de oameni sunt mobilizaţi în oraş de mai multe ore pentru a lupta împotriva violenţei.

Pe 26 iulie, preşedintele Braziliei, Michel Temer, a semnat un decret care autorizează folosirea de forţe armate în statul Rio de Janeiro pentru a lupta împotriva crimei organizate. Imediat, o forţă de circa 10.000 de oameni, dintre care 8.500 de militari, a început să ia poziţie în metropolă.

Operaţiunea de astăzi corespunde celei de-a doua etape a acestei mobilizări a armatei şi a poliţiei în statul Rio de Janeiro, confruntat în ultimele săptămâni cu o creştere alarmantă a actelor de violenţă şi a furturilor din camioane.

Razii ale poliţiei şi armatei erau întreprinse sâmbătă în mai multe favele violente din zona de nord a Rio şi în alta din zona de vest, fiind emise 40 de mandate de arestare. Poliţia a publicat, de asemenea, fotografiile a 15 indivizi daţi în urmărire, oferind o recompensă financiară.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...