Beneficiile miraculoase ale pepenelui roşu, fructul-vedetă al verii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Se știe că este fructul cu cel mai mare conținut de apă – 95%! Datorită acestei concentrații deosebite pepenele acționează mai ales la nivelul rinichilor, îmbunătățind funcționarea acestor organe. Pepenele roșu poate fi folosit la curele de detoxifiere și de slăbire. Ajută la curățarea rapidă a tenului și elimină toxinele din organism. De asemenea, pepenele roșu previne apariția reumatismului, a constipației, a obezității şi a disfuncţiilor erectile.

Consumul de pepene roșu ajută la prevenirea disfuncțiilor erectile.

Considerat fructul-vedetă al verii, ideal pentru zilele caniculare, pepenele roșu previne numeroase tipuri de cancer, precum cancerul de sân, colorectal, de plă- mâni sau de col uterin.

Citrulina pe care o conține acest fruct zemos ajută la relaxarea vaselor de sânge, favorizând un flux sangvin abundent, o bună irigare a organelor, inclusiv a celor genitale. Grație acestei calități, pepenele roșu mai este numit și „Viagra naturală”.

De asemenea, pepenele roşu este ideal pentru hidratarea tenului uscat, exfoliază delicat pielea și stimulează producția de colagen, conferind fermitate. De remarcat că fiecare 100 de grame din acest fruct extraordinar conține 30 de calorii, un gram de fibre, 10 grame de zahăr, un gram de proteine, vitaminele A, C, E, D, niacină, tiamină, acid pantotenic şi numeroase minerale (fier, calciu, magneziu, mangan, potasiu, fosfor, zinc, selenium), scrie doctorulzilei.ro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...