Nouă oameni au dispărut în uriașa mină din Mirny, Siberia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel puţin 9 persoane sunt dispărute după ce a fost inundată o mină de diamante în Siberia. Mina aparţine primului producător mondial de diamante – Alrosa. Aici se aflau 142 de mineri, scrie RFi Romania.

Mina se află în Extremul Orient rus, la mai bine de 4.000 de km de Moscova. 133 de persoane au reuşit să urce la suprafaţă iar viaţa lor nu este în pericol, a anunţat directorul societăţii.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a trimis peste 100 de salvatori la faţa locului. Potrivit echipelor de intervenţie, apa provine de la o carieră abandonată care conţine 300.000 de m3 de apă.

Preşedintele Vladimir Putin, aflat în vizită în Siberia, a fost informat de evenimente, a indicat purtătorul său de cuvânt Dmitri Peskov pentru agenţia TASS.

Parchetul din regiune a indicat că anchetează circumstanţele accidentului. Ultima catastrofă minieră din Rusia s-a produs în februarie 2016 când au murit 36 de oameni într-o mină de cărbune din Severnaïa.

Grupul Alrosa este cotat la Bursa din Moscova. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de 317 miliarde de ruble adică 4,4 miliarde de euro şi un profit de 1,9 miliarde de euro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...