Actualitate

Focar de HIV în Rusia

Astfel, potrivit lui Vadim Pokrovski, șeful Centrului Științific și Metodologic pentru Prevenirea și Controlul SIDA, în Rusia există în prezent peste un milion de persoane infectate cu HIV.

„La data de 30 iunie, numărul de cazuri înregistrate a infectarilor cu HIV în rândul cetățenilor din Federația Rusă a ajuns la 1.167.581 de persoane. Acestea sunt date preliminare pentru prima jumătate a acestui an… – a precizat Pokrovski, într-un interviu pentru „Interfax“.

În prima jumătate a anului 2017, au murit 14.631 de persoane infectate cu HIV, ceea ce reprezintă cu 13,6% mai mult decât în ​​aceeași perioadă din 2016.

La mijlocul lunii iulie 2016, ONU a declarat că epidemia HIV la nivel mondial a început să scadă, dar că trendul poate fi inversat din cauza creșterii bruste a numărului de persoane infectate în Rusia. Expertii au sugerat că „cetadela a infectiei“ Rusia a devenit din cauza anilor de ignorare a problemei, ori daca o problema este ignorata, nu inseamna ca ea a si disparut. În plus, si-a spus cuvantul și lipsa unui sistem de distribuție de stat a seringilor de unica folosinta și a prezervativelor printre persoanele dependente de droguri. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *