„Transferul secolului” s-a făcut; Neymar va fi, de vineri, noul jucător al lui PSG

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Transferul lui Neymar la PSG nu ar trebui să întâmpine probleme, după ce, conform El Mundo Deportivo, clauza de reziliere a jucătorului în valoare de 222 de milioane de euro a fost deja plătită de avocații săi.

Inițial, Juan de Dios Crespo, unul dintre avocații brazilianului, a încercat să achite această sumă, joi dimineața, la sediul ligii spaniole din Madrid, însă a fost refuzat. Acesta a făcut însă plata către directorul general al Barcelonei, Oscar Grau, după ce a ajuns la clubul catalan, alături de alți avocați și de un notar.

De întâmplă după ce Liga franceză de fotbal (LFP) i-a cerut Ligii spaniole (La Liga) să nu blocheze transferul brazilianului Neymar de la Barcelona la PSG şi ”să ţină cont de regulamentul FIFA şi de atribuţiile sale”, potrivit unui comunicat emis joi şi citat de AFP.

”LFP se miră şi nu înţelege refuzul La Liga de a accepta pur şi simplu plata clauzei de reziliere” a atacantului brazilian. LFP, care ”îşi doreşte venirea lui Neymar în campionatul Ligue 1”, anunţă punerea la dispoziţie a serviciilor sale juridice clubului Paris Saint-Germain ”pentru ca acest contract al lui Neymar să fie omologat în cei mai buni termeni”.

Liga spaniolă de fotbal a anunţat joi că a refuzat să accepte plata clauzei de eliberare, de 222 milioane euro, care ar permite plecarea lui Neymar de la FC Barcelona la Paris Saint-Germain.

”Reprezentanţii legali ai jucătorului s-au prezentat la sediul Ligii spaniole pentru a achita suma, însă La Liga a respins plata”, a declarat un purtător de cuvânt al organismului sportiv spaniol pentru AFP.

Achiziţionarea lui Neymar de către PSG a fost contestată de Liga spaniolă de fotbal. Preşedintele acestui for, Javier Tebas, a anunţat că va sesiza UEFA şi va face o plângere împotriva clubului PSG pentru nerespectarea regulilor fair play-ului financiar impus cluburilor.

Tebas acuză Qatarul că injectează fonduri în PSG, violând astfel regulile fair play-ului financiar al UEFA şi cele legate de concurenţa în Uniunea Europeană.

Neymar a fost transferat în 2013 de la Santos la FC Barcelona pentru 57,1 milioane de euro, dar dezvăluirile ulterioare au arătat că preţul de transfer a fost aproape de 100 de milioane de euro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...