A fost simplificată metoda de obținere a cazierului detaliat. Cererea se va depune online

SCC00WCQ3I
Foto: Startup Stock Photos

Începând cu 1 august 2017, Serviciul Tehnologii Informaţionale (STI) a MAI a implementat modalitatea de eliberare a certificatului de cazier detaliat, prin depunerea cererilor online.

Astfel, cetăţenii pot beneficia de eliberarea certificatului de cazier detaliat fără a se prezenta la sediul STI pentru a depune o cerere, doar în vederea ridicării certificatului solicitat.

Depunerea cererii se poate efectua în regim on-line pe portalul guvernamental al serviciilor publice servicii.gov.md, prin intermediul terminalelor electronice de plată, sau prin intermediul instituţiilor bancare abilitate.

Cazierul detaliat reprezintă un document oficial, în care se consemnează faptul prezenţei înscrierilor în Registrul informaţiei criminalistice şi criminologice a Republicii Moldova, informaţiile detaliate privind tragerea la răspundere penală şi rezultatele examinării cauzelor penale, informaţiile privind antecedentele penale stinse şi nestinse ale unei persoane, precum şi informaţia despre anunţarea în căutare a persoanelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente