07:47:32 29.03.2024
Stiri

VIDEO // Liberalii au pus SANTINELE la Piatra comemorativă din PMAN: „Dodon vrea s-o transforme în pietriș luna aceasta. O vom apăra 24 din 24”

Politică 03.08.2017 13:00 Vizualizări1881 Autor: Ziarul National


VIDEO // Liberalii au pus SANTINELE la Piatra comemorativă din PMAN: „Dodon vrea s-o transforme în pietriș luna aceasta. O vom apăra 24 din 24” InfoPrut

Președintele Igor Dodon ar fi dat indicații să fie ridicată Piatra comemorativă din Piaţa Marii Adunări Naţionale, care ţine loc monumentului victimelor ocupaţiei sovietice, până la Ziua Independenței. Din acest motiv, reprezentanții Partidului Liberal (PL) au instalat două corturi lângă această piatră și spun că o vor proteja non-stop.

„Din surse demne de încredere, am aflat că actualul președinte vrea să transforme în pietriș această piatră până la Ziua Independenței, care e sărbătorită pe 27 august. Sluga Kremlinului vrea să ducă acest pietriș pe Piața Roșie de la Moscova. Noi nu vom permite acest lucru, pentru că prin această piatră noi vedem suferința prin care au trecut părinții, buneii, concetățenii noștri. În urma ocupației sovietice din 28 iunie 1940, a avut loc foametea, deportările, gulagurile… Nimeni nu este în drept să ridice mâna asupra acestei pietre”, a spus astăzi Mihai Ghimpu, în cadrul unei congerințe organizate lângă monument.

Potrivit acestuia, lângă piatră au fost instalate două corturi, iar reprezentanții PL, inclusiv unii voluntari „bine făcuți”, o vor apăra 24 din 24 de ore.

„În satul Sadova, acolo unde s-a născut președintele țării, au fost foarte mulți oameni deportați, inclusiv care purtau numele Dodon. Ar trebui să-i fie rușine să facă asta (să scoată piatra n.r.). Cine nu-și cunoaște istoria, riscă să o repete. Este o istorie cu mult sânge, cu deportări nu doar în Siberia sau Kazahstan. Aici ar trebui de ridicat un monument”, a mai adăugat liderul liberalilor.

Piatra a fost instalată în luna iunie 2010, după ce președintele interimar Mihai Ghimpu a semnat un decret prin care ziua de 28 iunie 1940 a fost declarată „Zi a ocupaţiei sovietice”. Chiar dacă decretul său a fost anulat de către Curtea Constituţională, Mihai Ghimpu şi primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, au declarat în repetate rânduri că nu au de gând să scoată din PMAN piatra comemorativă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md