Liberalii au instalat două corturi în faţa Guvernului// VIDEO

Partidul Liberal a instalat astăzi două corturi în PMAN pentru a păzi piatra comemorativă dedicată jertfelor regimului comunist. Aceasta pentru că, potrivit liderului formaţiunii Mihai Ghimpu, piatra urmează să fie demolată la iniţiativa preşedintelui Igor Dodon până la finele lunii curente.

Din surse demne de încredere, am aflat că președintele vrea să demoleze această piatră până la sărbătorile din august, să o transforme în pietriș şi o va duce în Piața Roșie ca dovadă a faptului că este sluga Kremlinului” ,  a menţionat la o conferinţă de presă Mihai Ghimpu.

Preşedintele PL a precizat că în cele două corturi instalate pe de o parte şi de alta a pietrei se vor afla non-stop voluntari şi membri ai PL. “Am adus și băieți care practică sportul, ca să nu încerce cineva să-și arate mușchii. Totul e organizat la nivel, așa cum trebuie”, a adăugat Ghimpu.

Precizăm că în 2010 Primăria capitalei a instalat în faţa clădirii Guvernului o piatră, care urma să înlocuiască temporar monumentul victimelor regimului totalitar comunist.

Aceasta a fost inaugurată pe 28 iunie, dată care urma să fie proclamată printr-un decret semnat de președintele interimar, Mihai Ghimpu, drept Zi de comemorare a victimelor ocupaţiei sovietice. Decretul însă a fost declarat neconstituţional.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.