Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Gaburici după ce a fost…

Gaburici după ce a fost audiat de procurori: „A fost o discuție bună”

Premierul Chiril Gaburici a fost audiat de procurori în dosarul privind studiile sale, în care acesta este cercetat pentru că ar deţine o diplomă de studii falsă, cu care a intrat la Universitate.

La ora 17.00, acesta a fost la Procuratură, iar la ieşire, nu a oferit foarte multe declaraţii: „A fost o discuție bună, am răspuns la toate întrebările și urmează dânșii să-și facă lucrul mai departe. Eu voi veni cu mai multe detalii la un briefing, în timpul apropiat”, a spus, laconic, premierul.

Amintim că, dosarul studiilor premierului Gaburici a fost iniţiat în urma unui articol din ZdG, „CV-ul necenzurat al premierului”,în care precizam că premierul nu a susţinut examenul de bacalaureat şi că nu este clar în baza cărui act a ajuns astfel la Universitate. Ulterior, s-a implicat în dezvoltarea subiectului şi deputatul Valeriu Munteanu, dar şi Ministerul Afacerilor Interne, care, în urma unei expertize a constatat că Gabuciri a ajuns la Universitate în baza unei diplome false, eliberată de Liceul Ştefan cel Mare, fostul gimnaziu nr. 8 din Chişinău, instituţie pe care acesta nu a frecventat-o.