(FOTO) Militarii moldoveni, plecați în misiune în Kosovo, s-au întors acasă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel de-al doilea contingent al Armatei Naţionale detaşat în operaţiunea KFOR a revenit astăzi din Kosovo. Cu această ocazie, la Ministerul Apărării a avut loc o ceremonie, în cadrul căreia pacificatorii au fost decoraţi cu distincţii ale Armatei Naţionale.

Ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, a apreciat prestaţia ofiţerilor şi subofiţerilor din contingentul moldovenesc, specificând că este de datoria ţării noastre să susţină partenerii internaţionali în eforturile de stabilizare şi menţinere a păcii.

Şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan, a declarat că pacificatorii s-au întors în ţară cu mai multă experienţă acumulată în teatrul de operaţii, iar acest lucru va contribui la îmbunătăţirea pregătirii militarilor în domeniul operaţiunilor de menţinere a păcii.

image-03

Contingentul KFOR-2, care s-a aflat în Kosovo timp de nouă luni, a fost format din 41 de militari profesionişti, dintre care un ofiţer de stat major, şapte genişti şi un pluton de 33 de militari, care a executat misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare.image-05

Cel de-al doilea contingent al Armatei Naţionale şi-a încheiat misiunea în Kosovo, marţi, 9 iunie curent, acesta fiind înlocuit de un alt contingent de militari moldoveni, 41 la număr, condus de maiorul Ianăc Deli. Ceremonialul transferului de autoritate dintre cele două contingente a avut loc în baza multinațională „Camp Vilaggio Italia”.

image-07

image-08

image-09

image-10


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...